αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ άλλη άποψη: Το ότι έχεις μια επιχείρηση, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχεις ζωή

Η άλλη άποψη: Το ότι έχεις μια επιχείρηση, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχεις ζωή

Υπάρχει ένα νέο trend που έχει διαδοθεί ταχύτατα τον τελευταίο καιρό. Ίσως τα τελευταία χρόνια. Το βλέπετε και στα social media. Είναι η τακτική σύμφωνα με την οποία ένας επιχειρηματίας πρέπει να δουλεύει κάθε ημέρα. Ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Ακόμα και στις αργίες.

Δεν είναι λίγοι άλλωστε, οι διάσημοι επιχειρηματίες, οι οποίοι προμοτάρουν συνεχώς ότι δουλεύουν… από τις 3 τα ξημερώματα. Το κάνουν και τα ΣΚ. Τους ακούς να λένε ότι δεν έχουν χρόνο για τίποτα άλλο, πέρα από τη δουλειά.

«Αν μπείτε σε αυτό το trend, θα μισήσετε την επιχείρηση σας», σημειώνεται σε άρθρο του Entrepreneur.com. Και υπάρχουν 3 βασικοί λόγοι, για τους οποίους πρέπει να έχεις και κανονική ζωή, πέρα από τη δουλειά.

1- Η επιχείρηση δεν πρέπει να «εξαφανίσει»τη ζωή σου: Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ιδρύουν μια επιχείρηση, για να εργάζονται με τους δικούς κανόνες και ωράρια. Να έχουν αυτή την ελευθερία. Και παράλληλα, να έχουν ένα καλό εισόδημα που θα τους επιτρέπει να ζουν έτσι. Δεν έχει νόημα λοιπόν, να εργάζεσαι με τρόπο που δεν σου αρέσει και σε οδηγεί στην εξουθένωση. Μην χαλάς την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

2- Υπάρχει πιο έξυπνος τρόπος «χτισίματος»: Ζούμε σε μια εκπληκτική εποχή. Έχουμε τα εργαλεία, την τεχνολογία και οτιδήποτε άλλο χρειαστούμε, για να αναπτύξουμε ένα project. Μπορείς να φτιάξεις μια πλατφόρμα από το δωμάτιο σου και να έχεις πελάτες σε όλο τον κόσμο. Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, δε θα πρέπει να πέσεις στην παγίδα να είσαι «διαθέσιμος» 24/7. Με τον τρόπο που λειτουργούν οι σύγχρονες επιχειρήσεις, το ότι θα δουλέψεις 2 φορές περισσότερο, δεν σημαίνει ότι θα είσαι 2 φορές πιο παραγωγικός. Βρες τα εργαλεία εκείνα, έτσι ώστε να δουλεύεις για την επιχείρηση σου, τις λιγότερες δυνατές ώρες, και να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα.

3- Προτεραιότητα σε αυτά που έχουν πραγματική σημασία: Υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από τις επιχειρήσεις: Οι άνθρωποι. Σκέψου τα πρόσωπα που έχουν πραγματική σημασία για εσένα και σε κάνουν χαρούμενο. Πέρνα χρόνο μαζί τους. Άλλωστε, μακροπρόθεσμα, δεν έχει νόημα να έχεις μια καλή επιχείρηση, αν δεν είσαι χαρούμενος συνολικά στη ζωή σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − two =