αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ άγνοια… μπορεί να είναι καλή: 2+1 κοινά στοιχεία που έχουν οι πετυχημένοι leaders

Η άγνοια… μπορεί να είναι καλή: 2+1 κοινά στοιχεία που έχουν οι πετυχημένοι leaders

Το να ξεκινήσει κάποιος από το μηδέν και να φτάσει στην επιτυχία, δεν είναι εύκολο. Και σίγουρα παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες. Όπως το όραμα, η αρχική ιδέα ή η Παιδεία που έχεις. Αλλά δεν αρκούν αυτά. Όπως είπε ο wealth expert και best-seller συγγραφέας, Robert Frank, υπάρχουν 3 κοινά στοιχεία τα οποία μοιράζονται οι κορυφαίοι επιχειρηματίες σαν τον Elon Musk και τον Jeff bezos.

«Έχω τρία στοιχεία που ανακάλυψα ότι είναι πραγματικά σημαντικά και δεν είναι τα συνηθισμένα πράγματα για τα οποία μιλούν οι άνθρωποι», τόνισε ο συγγραφέας, μιλώντας στο αμερικανικό CNBC. Ποια είναι αυτά;

1# Η άγνοια

Μα μπορεί αυτό να είναι καλό; Ναι μπορεί. Αν κάποιος έχει άγνοια κινδύνου και των εμποδίων που θα βρει μπροστά του, γίνεται πιο δημιουργικός κατά την επίλυση ενός προβλήματος. «Ο λόγος για τον οποίο ο Jeff Bezos συντάραξε το λιανικό εμπόριο είναι επειδή δεν ξεκίνησε στη Macy’s. Ο λόγος για τον οποίο ο Elon Musk συντάραξε τα αυτοκίνητα είναι επειδή δεν ξεκίνησε στη General Motors», λέει ο Frank. Ούτε ο Mark Zuckerberg είχε δουλέψει σε κάποια μεγάλη εταιρία, πριν το Facebook. Όπως εξηγεί ο συγγραφέας, τελικά οι άνθρωποι που φέρνουν μια αναταραχή στον κλάδο τους, είναι αυτοί που δεν μεγαλώνουν επαγγελματικά μέσα σε έναν «παλιό» Οργανισμό. Για αυτό ακριβώς τον λόγο κάνουν τολμηρές κινήσεις και εφαρμόζουν ριζικές αλλαγές.

2# Επιμονή

Πρέπει να είσαι επίμονος με την ιδέα σου. Ακόμα κι αν κανείς δεν σε πιστεύει. Είναι κάτι που το έχουμε δει σε πολλές περιπτώσεις. Μην ξεχνάμε ότι όταν ο Elon Musk έφτιαχνε την SpaceX, κανείς δεν πίστευε ότι θα καταφέρει κάτι σπουδαίο. Τον αμφισβητούσαν μέχρι και βετεράνοι αστροναύτες.

3# Επιθυμία να κάνουν τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο

Ναι, πρέπει να δεις το πως γίνονται μέχρι τώρα τα πράγματα. Αλλά όχι για να τα κάνεις με τον ίδιο τρόπο. Στόχος σου πρέπει να είναι το διαφορετικό. Να εφαρμόζεις νέες ιδέες και διαφορετικές πρακτικές. Άνθρωποι σαν τον Musk και το Bezos πάντα προσπαθούσαν να κάνουν τα πράγματα διαφορετικά. Ακόμα και όταν φτιάχνουν καφέ προσπαθούν να το κάνουν… διαφορετικά, όπως λέει χαρακτηριστικά ο Robert Frank.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 1 =