αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Εφτά μαθήματα ζωής που θα ήθελα να μάθω σε μικρότερη ηλικία»: Ένας ιδρυτής παραθέτει τις εμπειρίες του

«Εφτά μαθήματα ζωής που θα ήθελα να μάθω σε μικρότερη ηλικία»: Ένας ιδρυτής παραθέτει τις εμπειρίες του

Έχει καταγράψει την δική του διαδρομή. Ο Nicolas Cole είναι αρθρογράφος, Top 30 Columnist στο Inc Magazine, και ιδρυτής της Digital Press. Παρόλο που δεν είναι υπερβολικά μεγάλος σε ηλικία, έχει ήδη αποκομίσει πολλές εμπειρίες μέσα από την δουλειά του. Ενώ σημαντικό ρόλο στις γνώσεις που έχει λάβει, έπαιξαν οι μέντορες που είχε.

Όπως εξηγεί σε άρθρο του στο Thrive Global, ένα mentorship είναι μια ανθρώπινη σχέση, με κέρδη και για τις δύο πλευρές. Ο «μαθητής» μαθαίνει πράγματα πολύ πιο γρήγορα, αφού του τα μεταφέρει ο μέντορας. Ενώ από την άλλη πλευρά ο μέντορας βλέπει μια… αντανάκλαση του νεαρού εαυτού του, και αναπτύσσεται ακόμα περισσότερο.

Μάλιστα, ο ίδιος είχε την τύχει να συνεργαστεί με διαφορετικούς μέντορες, μέσα στην διαδρομή του. Και κάπως έτσι, κατέληξε σε 7 βασικά μαθήματα, τα οποία τώρα τα γνωρίζει πολύ καλά, αλλά εύχεται να τα είχε μάθει νωρίτερα στην ζωή του. Δες τα παρακάτω, και μάθε τα… όσο πιο μικρός γίνεται.

1# Υπάρχει πάντα ένας «τρίτος δρόμος»

2# Αν η ιδέα σου αρέσει από την πρώτη στιγμή που την περιγράφεις σε κάποιον, τότε δεν είναι αρκετά ρισκαδόρικη

3# Οι τίτλοι δεν έχουν σημασία

4# Οι «υλικές επιβραβεύσεις» είναι παροδικές. Σημασία έχει να αγαπάς αυτό που κάνεις

5# Οι καλές ιδέες δεν γίνονται πραγματικότητα, αν κάθεσαι πίσω από ένα γραφείο

6# Πες «ναι». Θα δεις αργότερα πως θα κάνεις την δουλειά

7# Οι πραγματικά δημιουργικοί άνθρωποι, δεν νοιάζονται για τις γνώμες των άλλων

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + three =