αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά σπουδαία μαθήματα που μπορείς να πάρεις από τους δισεκατομμυριούχους

Επτά σπουδαία μαθήματα που μπορείς να πάρεις από τους δισεκατομμυριούχους

Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες ανθρώπων, στις συζητήσεις που κάνουμε εδώ: Είναι αυτοί που καταφέρνουν να φτάσουν στους μεγάλους στόχους που έχουν θέσει, και εκείνοι που δεν τα καταφέρνουν. Το ερώτημα είναι τι κάνουν σωστά οι άνθρωποι τις πρώτης κατηγορίας. Αν υπάρχει, δηλαδή, «μαγική συνταγή» και αν μπορούμε οι υπόλοιποι να την αντιγράψουμε.

Είναι σίγουρο ότι κάτι κάνουν καλά. Ακόμα και αν δεχτούμε ότι υπάρχει λίγη δόση τύχης, σε αρκετές από τις ιστορίες επιτυχίας που διαβάζουμε, είναι δεδομένο ότι άνθρωποι σαν τον Bill Gates ή τον Jeff Bezos έκαναν κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις που τους οδήγησαν στην επιτυχία. Το αμερικανικό Entrepreneur.com κάνει μια ενδιαφέρουσα μίνι ανάλυση, και παραθέτει τα 7 σπουδαία μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε από τους δισεκατομμυριούχους.

1# Βλέπουν την αποτυχία στα μάτια: Οι περισσότεροι πετυχημένοι επιχειρηματίες έχουν βιώσει αποτυχίες στην διαδρομή τους. Αλλά αυτές δεν τους έριξαν κάτω. Αντίθετα έγιναν ακόμα πιο καλοί στην δουλειά τους, ακόμα πιο επίμονοι και έφτασαν στον στόχο τους. «Είναι ωραίο να γιορτάσουμε την επιτυχία, αλλά είναι πιο σημαντικό να λάβουμε υπόψη τα μαθήματα της αποτυχίας», έχει πει ο Bill Gates.

2# Επίμονοι στην τελειότητα: Οι δισεκατομμυριούχοι δεν στοχεύουν στο να είναι μέτριοι. Προσπαθούν πάντα για το καλύτερο δυνατό. Και όχι μόνο σε ότι αφορά τους μακροπρόθεσμους στόχους. Ένα δισεκατομμύριο δολάρια, ξεκινά με ένα εκατομμύριο, που ξενικά με 1.000 δολάρια, τα οποία ξεκινούν με 1 δολάριο. Από την πρώτη ημέρα πρέπει να προσπαθείς για το μέγιστο δυνατό.

3# Το όραμα είναι το κλειδί: Όλοι οι δισεκατομμυριούχοι είχαν από την αρχή της διαδρομής τους ένα όραμα. Και επέμειναν σε αυτό ακόμα και όταν οι άλλοι τους αμφισβήτησαν. Τα έχουμε πει άλλωστε για τον Elon Musk…

4# Η υγεία είναι σημαντική: Καλή η επιχειρηματική προσπάθεια, αλλά τίποτα δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα αν έχεις μια φθαρμένη υγεία. Δεν χρειάζεται να φτάνεις στο burnout. Αντίθετα, είναι πιο σωστό να κάνεις την κατάλληλη διαχείριση δυνάμεων. Έτσι θα έχεις καλή υγεία, αλλά θα είσαι και πιο αποδοτικός.

5# Η ευκαιρία συν την προετοιμασία, ισούνται με την τύχη: Να και η τύχη. Η οποία παίζει τον ρόλο της. Αλλά δεν μπορεί να αλλάξει τα πάντα από μόνη της. Η τύχη πάει με τους ικανούς, λένε. Αν μπορείς να αρπάζεις την κάθε καλή ευκαιρία που παρουσιάζεται, και να προετοιμάζεσαι κατάλληλα, τότε αυτό είναι η τύχη. Αν είσαι και «έτοιμος» από πριν, ακόμα καλύτερα.

6# Προτεραιότητες: Η υγεία, η ευτυχία και η χρηματοοικονομική ασφάλεια, με αυτή τη σειρά, ήταν οι τρεις κορυφαίες προτεραιότητες των εκατομμυριούχων, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ το 2015. Ενώ οι οικονομικοί και επαγγελματικοί στόχοι που θέτουμε είναι καθοριστικοί για την επιτυχία, είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε γιατί τους επιδιώκουμε. Ένα δισεκατομμύριο δολάρια θα επιτύχει οικονομική ασφάλεια και, ενδεχομένως, φήμη, αλλά πρέπει να θυμάστε τα άλλα πράγματα στη ζωή που τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν.

7# Δουλειά, δουλειά, δουλειά: Κανείς δεν έγινε δισεκατομμυριούχος, χωρίς να εργαστεί σκληρά. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ακόμα και ο Mark Zuckerberg, έχει δηλώσει ότι από την πρώτη ημέρα του Facebook, πέρναγε ατελείωτες ημέρες και νύχτες γράφοντας κώδικα. Άρα, ξεκίνα από τώρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × two =