αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕπιστήμονες εκτιμούν ότι το σύμπαν έχει 10 φορές περισσότερους γαλαξίες από ότι πιστεύαμε

Επιστήμονες εκτιμούν ότι το σύμπαν έχει 10 φορές περισσότερους γαλαξίες από ότι πιστεύαμε

Το παρατηρήσιμο σύμπαν είναι ήδη αδιανόητα μεγάλο, αστρονόμοι όμως που μετέτρεψαν τις εικόνες του Hubble Space Telescope σε 3D εικόνες για να μελετήσουν τον αριθμό των γαλαξιών, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως υπάρχουν 10 φορές περισσότεροι γαλαξίες από αυτό που πιστεύαμε μέχρι τώρα. Για την ακρίβεια, θεωρούν πως υπάρχουν 1 με 2 τρισεκατομμύρια γαλαξίες.

Πιστεύουν πως έχουν πλέον και την απάντηση στο παράδοξο του Olbers. Ο αστρονόμος Heinrich Olber θεωρούσε πως σε ένα σταθερό σύμπαν με άπειρο αριθμό αστεριών, κάθε κομμάτι του νυχτερινού ουρανού έπρεπε να καταλαμβάνεται από ένα φωτεινό αντικείμενο. Οπότε γιατί είναι σκοτεινός ο νυχτερινός ουρανός; Η σύγχρονη κατανόηση του σύμπαντος ορίζει πως είναι ταυτόχρονα πεπερασμένο και δυναμικό, όχι άπειρο και στατικό. Έτσι το φως των αντικειμένων που απομακρύνονται από εμάς σε συνδυασμό με την κοσμική σκόνη εμποδίζουν το ανθρώπινο μάτι ή ακόμα και τα σύγχρονα τηλεσκόπια να δουν αυτό το φως, κάνοντας το νυχτερινό ουρανό σκοτεινό.

Όπως σημειώνει το unboxholics.com, ο αριθμός των 2 τρισεκατομμυρίων γαλαξιών ορίζεται για το παρατηρήσιμο σύμπαν και όχι για το σύνολό του. Τα όρια του φωτός περιορίζουν την ικανότητά μας να δούμε όλο το σύμπαν, με αποτέλεσμα οι υπάρχοντες γαλαξίες να είναι πολύ περισσότεροι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 10 =