αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕπιστήμονες έφτιαξαν ρομποτικό χέρι που έχει την αίσθηση της αφής (BINTEO)

Επιστήμονες έφτιαξαν ρομποτικό χέρι που έχει την αίσθηση της αφής (BINTEO)

Ένα εντυπωσιακό project δημιούργησαν επιστήμονες από το Cornell University. Συγκεκριμένα, έφτιαξαν ένα ρομποτικό χέρι το οποίο μπορεί να προσομοιώσει την αίσθηση της αφής και να αναγνωρίζει διάφορα αντικείμενα. Μάλιστα, όπως σημειώνει το Recode.net, το επίπεδο ευαισθησίας του ρομποτικού χεριού πλησιάζει αυτό του ανθρώπου και έτσι μπορεί να καταλάβει το σχήμα, την απαλότητα και τη συνολική υφή του αντικειμένου που αγγίζει.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα ρομποτικά χέρια που έχουν αισθητήρες στο εξωτερικό μέρος, αυτό έχει αισθητήρες στο εσωτερικό. Μια παρόμοια κατάσταση με τον άνθρωπο, δηλαδή. Είναι γεμάτο οπτικές ίνες, και με τη βοήθεια τους καταγράφει το φως που περνά μέσα από αυτό, όταν αγγίζει ένα αντικείμενο. Έτσι συλλέγει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Πρόκειται για μια σημαντική ανακάλυψη. Όπως λένε οι επιστήμονες του πανεπιστημίου, το εν λόγω ρομποτικό χέρι θα μπορούσε να χρησιμέψει ως προσθετικό μέλλον σε κάποιον άνθρωπο, επαναφέροντας του την αίσθηση της αφής. Επίσης, θα μπορούσε να είναι κομμάτι κάποιου high-tech ρομπότ στο μέλλον.

Το αρνητικό στο project, είναι ότι για να λειτουργήσει αυτή τη στιγμή, χρειάζεται ενσωματωμένους κάποιους σωλήνες πεπιεσμένου αέρα. Κάτι το οποίο είναι δύσκολο να… κουβαλήσει κάποιος άνθρωπος. Γίνονται οι απαραίτητες δοκιμές, έτσι ώστε να τελειοποιηθεί και αν γίνει ακόμα πιο πρακτικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + 5 =