αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπίσημα στοιχεία: Αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι

Επίσημα στοιχεία: Αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι

Συνεχίζει για 2ο συνεχόμενο μήνα να αυξάνεται το πλήθος των μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ίδιου του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το τακτικό προσωπικό στο Δημόσιο (εκτός Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου) έφτασε τον Νοέμβριο του 2016 τους 565.622 έναντι 564.900 τον Οκτώβριο και 563.977 τον Σεπτέμβριο. Έτσι μεταξύ Σεπτεμβρίου–Νοεμβρίου 2016, οι μόνιμοι υπάλληλοι στο στενό δημόσιο, αυξήθηκαν κατά 1.645 .

Πρόκειται για πρώτη φορά, στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ που σημειώνεται για δεύτερο συνεχόμενο μήνα αύξηση του μόνιμου προσωπικού στο στενό Δημόσιο. Και όλα αυτά, ενώ η κυβέρνηση διαπραγματεύεται, στα πλαίσια της 2ης αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής νέα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα.

Όπως σημειώνει το Capital.gr, μέχρι και τον Ιούλιο του 2015, το πλήθος των μονίμων δημοσίων υπαλλήλων μειωνόταν συνεχώς, δηλαδή ακολουθούσε την ίδια πορεία που είχε χαραχθεί από το 2010 λόγω της εφαρμογής των αυστηρών μνημονιακών περιορισμών στις προσλήψεις αλλά και της μαζικής φυγής εργαζομένων προς τη σύνταξη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + twenty =