αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕξαγοράστηκε από την SAP η startup Hipmunk

Εξαγοράστηκε από την SAP η startup Hipmunk

Η θυγατρική της SAP, Concur, πρόκειται να αγοράσει την αμερικανική startup Hipmunk, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε ταξιδιώτες που μετακινούνται με αεροπλάνο, να βρουν διαθέσιμες οικονομικές πτήσεις. Η μονάδα ταξιδιών και διαχείρισης εξόδων της SAP θα ενισχύσει με αυτή την αγορά τις προσπάθειές της να φέρει «προϊόντα που έχουν αξιολογηθεί από καταναλωτές, σε εταιρικούς πελάτες».

Σύμφωνα με το MarketWatch, η Concur δεν έχει γνωστοποιήσει τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας, η οποία έχει προγραμματιστεί να κλείσει τον Οκτώβριο.

screen-shot-2013-04-06-at-12-49-51-pmΗ Hipmunk με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο ιδρύθηκε το 2010, ενώ συγκέντρωσε χρηματοδότηση 20 εκατ. δολαρίων το 2014, από επενδυτές περιλαμβανομένων των Oak Investment Partners, Institutional Venture Partners και Ignition Partners.

Η startup ξεκίνησε με αναζήτηση πτήσεων και αργότερα πρόσθεσε ξενοδοχεία. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και καταλύματα της Airbnb.

Η γερμανική εταιρία λογισμικού SAP, αγόρασε την Concur Technologies το 2014 για περίπου 8,3 δισ. δολάρια. Πρόκειται για μια εξαγορά την οποία ο διευθύνων σύμβουλος, Bill McDermott, είχε χαρακτηρίσει τότε την «μεγαλύτερη απόκτηση στην ιστορία της βιομηχανίας cloud».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + seven =