αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕννέα tips για να οργανώσεις τον χώρο εργασίας σου σωστά και να γίνεις πιο παραγωγικός

Εννέα tips για να οργανώσεις τον χώρο εργασίας σου σωστά και να γίνεις πιο παραγωγικός

Είτε εργάζεσαι στο κτίριο μιας εταιρίας, είτε στο σπίτι, πρέπει το γραφείο σου και ο τριγύρω χώρος να είναι σωστά διαμορφωμένος, έτσι ώστε να νιώθεις άνετα και να είσαι παραγωγικός. Σίγουρα δεν είναι όλοι οι χώροι ιδανικοί για να εργαστείς.

Το αμερικανικό Entrepreneur.com, κάνει τα δεδομένα πιο απλά. Και παραθέτει 9 tips για να κάνεις τον χώρο εργασίας σου λειτουργικό, και μαζί του να ανεβάσεις και εσύ την απόδοση σου στη δουλειά.

1- Σωστά έπιπλα: Φυσικά το βασικό συστατικό εδώ είναι τα έπιπλα. Διάλεξε μια καλή καρέκλα και ένα καλό γραφείο, που θα σου επιτρέπουν να δουλεύεις άνετα. χωρίς να κουράζεσαι ή να καμπουριάζεις.

2- Φως: Το ιδανικό είναι ο χώρος εργασίας σου να διακατέχεται από φυσικό φως. Σε αυτό βοηθά η ύπαρξη παραθύρων. Το φως μας κάνει πιο παραγωγικούς και ενισχύει τη διάθεση μας. Αν δεν μπορεί να υπάρξει φυσικό φως, φρόντισε να υπάρχουν οι κατάλληλες συσκευές και έπιπλα που θα το αναπληρώσουν.

3- Θερμοκρασία: Η υπερβολική ζέστη δεν σε αφήνει να δουλέψεις όπως θες. Το ίδιο και το πολύ κρύο. Ο χώρος στον οποίο θα εργάζεσαι πρέπει να έχει μια καλή θερμοκρασία, με την οποία θα νιώθεις άνετα. Και θα μπορείς να την αυξομειώσεις ανά πάσα στιγμή.

4- Διακόσμησε το χώρο: Εδώ βέβαια δεν υπάρχει μια μόνο απάντηση. Είναι και θέμα γούστου. Το ιδανικό, σε γενικές γραμμές, είναι να φτιάξεις έναν χώρο που θα σε κάνει να νιώθεις οικία σαν το σπίτι σου, ενώ από την άλλη θα σε κρατά σε επαγγελματική εγρήγορση. Βοηθούν επίσης κάποιες φωτογραφίες, οι οποίες θα απεικονίζουν χαρούμενες στιγμές.

5- Οργάνωση: Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα γραφείο που είναι… μπάχαλο. Αυτό μπορεί να μειώσει την παραγωγικότητα του. Βάλε στο γραφείο σου μόνο τα πράγματα που χρειάζεσαι. Και βεβαιώσου ότι έχεις εύκολη πρόσβαση σε όλα.

6- Τα καλώδια σε τάξη: Είναι εύκολο να ξεφύγουν από τον έλεγχο. Μιλάμε για τα καλώδια. Πρέπει να τα οργανώσετε. Αυτό μπορεί αν γίνει π.χ. με ταινία. Από την άλλη, μπορείς απλά να απαλλαγείς από πολλά από αυτά, χρησιμοποιώντας ασύρματες συσκευές.

7- Σωστά εργαλεία: Αν χρησιμοποιείς PC, τότε σίγουρα χρειάζεσαι ένα καλό ποντίκι και πληκτρολόγιο, έτσι ώστε να κάνεις τη δουλειά σου όσο το δυνατό καλύτερα. Μη ξεχνάς ότι αυτά είναι τα εργαλεία της δουλειά σου. Ειδικά σε digital δουλειές.

8- Δωμάτιο για διάλειμμα: Πέρα από τον χώρο που εργάζεσαι, χρειάζεται να φτιάξεις ένα δωμάτιο για τα διαλείμματα. Φρόντισε εκεί να υπάρχουν καθίσματα και ίσως τηλεόραση. Αν δεν γίνεται… κατάχρηση, τότε σίγουρα αυτή η επιλογή θα κάνει την εργάσιμη ημέρα πιο ξεκούραστη. Η δημιουργία ενός τέτοιου χώρου βέβαια, είναι στο χέρι σου μόνο αν είσαι εργοδότης.

9- Μουσική: Μάθε πιο τύπος μουσικής σε βοηθά να δουλέψεις καλύτερα. Όταν κάνεις μια επαναλαμβανόμενη εργασία, όπως η απάντηση σε emails ή η αρχειοθέτηση, μπορείς να ακούς μουσική. Χρειάζεσαι μια συσκευή που να κάνει αυτή τη δουλειά ή μπορείς να συνδέσεις ακουστικά στο smartphone σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =