αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕμείς διαλέγουμε την αποτυχία. Όχι το αντίστροφο. Και εδώ είναι οι 2 λόγοι

Εμείς διαλέγουμε την αποτυχία. Όχι το αντίστροφο. Και εδώ είναι οι 2 λόγοι

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι… η αποτυχία φτάνει σε αυτός. Γιατί έτσι πρέπει να συμβεί και γιατί έτσι τα φέρνει η τύχη. Αισθάνονται, δηλαδή, ότι ένα αποτυχημένο σενάριο δεν μπορεί να αποτραπεί. Στην πραγματικότητα όμως, μάλλον συμβαίνει το αντίστροφο. Εμείς επιλέγουμε την αποτυχία. Είναι εκείνες οι στιγμές που επιλέγουμε να παραιτηθούμε από κάτι, και να δεχτούμε τα πράγματα όπως είναι.

Όπως σημειώνει ο συντάκτης του Inc.com, Nicolas Cole, σε άρθρο του, αυτό συμβαίνει γιατί μέσα μας πιστεύουμε 2 βασικά πράγματα. Αυτά μας οδηγούν στο να μην προσπαθήσουμε μέχρι τέλους. Και τελικά, να μην φτάσουμε στον μεγάλο στόχο.

1- Πιστεύουμε ότι δεν είμαστε ικανοί: Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να μένουν μέσα στην «ζώνη άνεσης» τους. Αν υπάρχει ένα challenge που μοιάζει με κάτι που έχουμε πετύχει στο παρελθόν, πιθανόν τα προσπαθήσουμε να το φέρουμε σε πέρας. Αν όμως υπάρχει μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση, αρκετές φορές θεωρούμε ότι δεν είμαστε ικανοί για να τα καταφέρουμε. Μένουμε στην «ζώνη άνεσης» μας. Αλλά φυσικά, έτσι δεν επιτυγχάνονται οι μεγάλοι στόχοι.

2- Πιστεύουμε ότι ο πόνος θα ξεπεράσει το κέρδος: Αν θεωρήσουμε ότι ένας στόχος είναι δύσκολος να επιτευχθεί και άρα δεν θα έχουμε το μέγιστο κέρδος, είναι πολύ πιθανό να αποφασίσουμε να μην κάνουμε καν το «ταξίδι» μέχρι εκεί. Διότι πιστεύουμε ότι θα αποκομίσουμε μόνο πόνο και όχι κέρδος. Πολλές φορές, επιλέγουμε να κάνουμε προσπάθειες για στόχους που μοιάζουν πιο «σίγουροι» και «εύκολοι». Δυστυχώς, σπάνια καταλαβαίνουμε ότι τα μεγαλύτερα μαθήματα τα λαμβάνουμε όταν βγαίνουμε στο «άγνωστο». Τότε, ακόμα κι αν αντιμετωπίσουμε δυσκολίες και τελικά δεν φτάσουμε στον στόχο, θα έχουμε πάρει πολλές εμπειρίες που θα φανούν χρήσιμες στη συνέχεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − 3 =