αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕλληνικό αιολικό πάρκο αναζητά ξένους επενδυτές

Ελληνικό αιολικό πάρκο αναζητά ξένους επενδυτές

Χρηματοδότηση από την αγορά της Ευρώπης αναζητούν οι άνθρωποι πίσω από ένα project που αφορά την κατασκευή νέου αιολικού πάρκου στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, πρόκειται ένα αιολικό πάρκο δυναμικότητας 50 MW στη Βοιωτία.

Σε αυτή τη φάση, γίνεται αναζήτηση για επενδυτές μέσω της Ευρωπαϊκής Πύλης Επενδυτικών Έργων (European Investment Project Portal – ΕΙΡΡ). Το έργο χωροθετείται σε περιοχές με υψηλές επιδόσεις ανέμου και με εύκολη ηλεκτρική διασύνδεση. Χωρίζεται σε τρία μικρά πάρκα δυναμικότητας 20 MW, 18 MW και 12 MW, για τα οποία έχουν ήδη εκδοθεί οι απαραίτητες περιβαλλοντικές άδειες, οι όροι σύνδεσης και οι άδειες παραγωγής ενέργειας.

Το μόνο που απομένει είναι η ανεύρεση ξένων κεφαλαίων μέσα από την… επενδυτική πύλη της Ευρώπης, στην οποία αναρτάται σημαντικός αριθμός βιώσιμων έργων.

Όπως σημειώνει το Βήμα, το σχεδιαζόμενο πάρκο στη Βοιωτία, για το οποίο έχει γίνει μελέτη προκαταρκτικής σκοπιμότητας, προγραμματίζεται να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2018 και το εκτιμώμενο κόστος του υπολογίζεται στα 63 εκατ. ευρώ. Από αυτά, το 60-70% θα αναζητηθεί από ξένα κεφάλαια (δανεισμό και επιδοτήσεις) και το 30-40% θα είναι μετοχικό κεφάλαιο. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της επένδυσης, περίπου το 60% του κόστους έχει εξασφαλιστεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × four =