αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης «τραβά» επενδυτές: Έντονο το ενδιαφέρον για τα δύο εργοστάσια στη Σερβία

Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης «τραβά» επενδυτές: Έντονο το ενδιαφέρον για τα δύο εργοστάσια στη Σερβία

Έντονο καταγράφεται ήδη το ενδιαφέρον ξένων «μνηστήρων» για την απόκτηση των δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ) στη Σερβία, τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της εταιρείας, Χρήστος Ρώσσιος, επιβεβαιώνοντας ότι ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός πρόκειται να προκηρυχθεί στο τέλος του τρέχοντος μηνός.

Το ελάχιστο τίμημα που θα πρέπει κάποιος να καταβάλει προκειμένου να αποκτήσει τις δύο κερδοφόρες μονάδες της εταιρείας στη Σερβία είναι το ποσό των 25 εκατ. ευρώ, όπως εκ νέου επισημαίνει. Σημειώνεται ότι θέση της διοίκησης της εταιρείας αποτελεί ότι η πώληση των εργοστασίων της εταιρείας στη Σερβία, θα δώσει «ανάσα» στην ΕΒΖ από τις δανειακές της υποχρεώσεις κι έτσι θα καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση των σχεδίων που έχουν τεθεί, ώστε η βιομηχανία να διεθνοποιηθεί, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα την αποκατάσταση της χαμένης αξιοπιστίας της, τόσο με τους συνεργάτες της, όσο και με τους παραγωγούς.

Ο κ. Ρώσσιος σημείωσε ότι έως και το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ξοφληθούν οι τευτλοκαλλιεργητές για το 2015 με την καταβολή του 1,8 εκατ. ευρώ που τους οφείλει η εταιρεία. Επιπλέον, επισήμανε ότι ξεκίνησε ήδη η περιοδεία των μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας για την αποκατάσταση της χαμένης αξιοπιστίας με τους τευτλοκαλλιεργητές της χώρας. «Ήδη μίλησα σε παραγωγούς στο Αμύνταιο και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του 2016 θα έχουμε ολοκληρώσει την διαδικασία» επισήμανε, προσθέτοντας ότι οι περιοχές «στόχος» είναι: Λάρισα, Πλατύ Ημαθίας, Κοζάνη, Σέρρες και Ορεστιάδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 2 =