αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Εκτόξευση» κερδών για τη Nintendo

«Εκτόξευση» κερδών για τη Nintendo

Μεγάλη αύξηση κερδών ανακοίνωσε η Nintendo Co. για το β΄ τρίμηνο χρήσης λόγω κυρίως μη επαναλαμβανόμενων στοιχείων αλλά και εν μέσω της τεράστιας επιτυχίας που γνωρίζει το παιχνίδι “Pokémon Go” στα κινητά τηλέφωνα, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ειδικότερα, τα κέρδη του ιαπωνικού κολοσσού ανήλθαν σε 62,8 δισ. γεν ($603 εκατ.) από 3,2 δισ. γεν ένα χρόνο νωρίτερα, λόγω κυρίως των έκτακτων κερδών από την πώληση του πλειοψηφικού μεριδίου που διατηρούσε στην εταιρεία First Avenue Entertainment.

Όπως σημειώνει το Capital.gr, το “Pokémon Go”, το οποίο παρουσιάστηκε τον Ιούλιο, επίσης ενίσχυσε την κερδοφορία της εταιρείας στο πρώτο μισό του έτους χρήσης. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη από τις θυγατρικές της, περιλαμβανόμενης της Pokémon Co. ανήλθαν σε 12 δισ. γεν.

Για το έτος χρήσης που ολοκληρώνεται τον Μάρτιο η Nintendo ανακοίνωσε ότι περιμένει τα καθαρά κέρδη να διαμορφωθούν σε 50 δισ. γεν, τα λειτουργικά κέρδη σε 30 δισ. γεν και τα έσοδα σε 470 δισ. γεν. Στις προηγούμενες προβλέψεις της η εταιρεία έκανε λόγο για καθαρά κέρδη 35 δισ. γεν, λειτουργικά κέρδη 45 δισ. γεν και έσοδα 500 δισ. γεν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × three =