αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕίσαι σε κάποια από αυτές τις 3 κατηγορίες; Τότε μην ζητήσεις ακόμα αύξηση από την δουλειά σου

Είσαι σε κάποια από αυτές τις 3 κατηγορίες; Τότε μην ζητήσεις ακόμα αύξηση από την δουλειά σου

Είναι κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι το έχουν στο μυαλό τους, μόλις καταγράψουν… μερικά χιλιόμετρα σε μια εταιρία. Το αν μπορούν να πάρουν αύξηση. Σίγουρα στην Ελλάδα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα, αφού πολλές εταιρίες δεν προσφέρουν καν αυξήσεις στους εργαζομένους τους. Το αντίθετο ίσως. Κάνουν και μειώσεις.

Είναι όμως μια μεγάλη συζήτηση. Πότε είναι τελικά, η σωστή στιγμή για να πας να ζητήσεις μια αύξηση μισθού; Αν και μάλλον δεν υπάρχει «μαγική συνταγή», το αμερικανικό Entrepreneur.com, βάζει κάποιες «δικλίδες» στο τραπέζι. Παρακάτω θα δεις 3 συγκεκριμένες κατηγορίες. Αν είσαι σε κάποια από αυτές, τότε δεν πρέπει να πας να ζητήσεις αύξηση. Άσε το για πιο μετά.

1# Έχεις τελειώσει το πανεπιστήμιο λιγότερο από έναν χρόνο: Σε αυτή τη φάση πρέπει να αποδείξεις την αξία σου. Και μετά να συζητήσεις την όποια αύξηση. Αν κάνεις το αντίστροφο, είναι πολύ πιθανό να εισπράξεις μια απόρριψη. Και μην ξεχνάς ότι η εταιρία μπορεί να βρει αρκετούς νέους σαν εσένα.

2# Η δουλειά σου δεν έχει αλλάξει καθόλου: ΟΚ, προσλήφθηκε στην εταιρία για έναν συγκεκριμένο ρόλο. Κάνεις μια δουλειά. Μπορεί να έχει περάσει καιρός από την πρόσληψη σου. Όμως η δουλειά σου έχει αλλάξει; Αν κάνεις τώρα, ακριβώς το ίδιο με ότι έκανες πριν (και για το οποίο πληρώνεσαι), γιατί να πάρεις παραπάνω χρήματα;

3# Δεν έχεις φέρει στην επιχείρηση περισσότερα χρήματα: Αν έχεις καταφέρει να φέρεις περισσότερα χρήματα στην εταιρία σου, τότε είναι η στιγμή να ζητήσεις μια αύξηση. Απλά πρόσεξε το πως θα μιλήσεις. Δεν τα έχεις καταφέρει μόνος σου, αλλά είσαι σε μια ομάδα. Είναι περιττό να πούμε ότι αν δεν έχεις φέρει περισσότερα χρήματα στην εταιρία, τότε μην προσπαθήσεις να ζητήσεις κάποια αύξηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 2 =