αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕίσαι έτοιμος να γίνεις πιο δημιουργικός; Εδώ είναι 4 απλοί τρόποι για να το πετύχεις

Είσαι έτοιμος να γίνεις πιο δημιουργικός; Εδώ είναι 4 απλοί τρόποι για να το πετύχεις

Πολλοί περιμένουν να προκύψει η «καταπληκτική ιδέα». Εδώ ακριβώς όμως υπάρχει ένα πρόβλημα: Η καλή ιδέα (συνήθως) δεν έρχεται από μόνη της. Πρέπει να δημιουργήσεις εσύ τις προϋποθέσεις, και να βάλεις την δημιουργικότητα σου να τρέξει σε φουλ ρυθμούς, για να γεννηθεί κάτι ενδιαφέρον.

Και πως μπορεί να γίνει κάποιος πιο δημιουργικός; Είτε είναι π.χ. επιχειρηματίας, είτε ένας οποιοσδήποτε επαγγελματίας. Το CNBC έχει την απάντηση. Για την ακρίβεια 4 απαντήσεις. Αφού παρουσιάζει τους 4 τρόπους για να γίνεις πιο δημιουργικός. Και ίσως είναι πιο εύκολο από ότι φαντάζεσαι.

1# Άλλαξε περιβάλλον: Είναι ο πιο άμεσος τρόπος, για να βρεις νέες ιδέες. ΟΚ, δεν χρειάζεται απαραίτητα να πας σε μια παραλία. Μπορείς απλά να πάρεις το laptop σου και να πας να εργαστείς από ένα άλλο μέρος. Για παράδειγμα, σε να πας σε έναν co-working χώρο ή σε μια καφετέρια.

2# Κράτα σημειώσεις: Σαν ένα ιδιαίτερο ημερολόγιο. Το ότι έχεις μια καλή ιδέα τώρα στο μυαλό σου, δεν σημαίνει ότι θα την θυμάσαι για πάντα. Άρα είναι καλύτερο να την γράψεις σε ένα κομμάτι χαρτί (ή word). Στην συνέχεια, όταν έχεις χρόνο μπορείς να εξετάσεις μια προς μια τις ιδέες που έχεις μαζέψει. Ενώ με το γράψιμο, δημιουργείς περισσότερο χώρο στο μυαλό σου, για να έρθουν κι άλλες ιδέες.

3# Άθληση: Χρειάζεσαι διαλείμματα. Τι καλύτερο από το να τα συνδιάσεις με άσκηση. Έτσι θα κρατάς το σώμα σου σε μια καλή κατάσταση. Ενώ κατά την διάρκεια των ασκήσεων ή μετά, είναι πιθανό να δημιουργιθούν νέες ιδέες. Αφού το μυαλό θα έχει «καθαρίσει».

4# Μίλα στους άλλους: Όταν έχεις μια ιδέα, δεν πρέπει… να την κρατάς κρυφή. Μίλησε για αυτή σε άλλους. Αν είσαι ιδρυτής επιχείρησης, πες την στους εργαζομένους σου. Πάρε feedback και εξέλιξε την ακόμα περισσότερο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =