αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕίναι ο Jack Dorsey ο μοναδικός tech leader που θα ταχθεί ξεκάθαρα απέναντι στον Donald Trump;

Είναι ο Jack Dorsey ο μοναδικός tech leader που θα ταχθεί ξεκάθαρα απέναντι στον Donald Trump;

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε το αναμενόμενο meeting του νέου Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, με τους τεχνολογικούς ηγέτες. Από τις πληροφορίες που έχουν βγει προς τα έξω, δεν προέκυψε κάποια σημαντική είδηση, ούτε οι tech leaders άκουσαν κάτι που δεν περίμεναν. Τους έκανε βέβαια σαφές, ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει να συμπλεύσουν, αλλιώς… θα υπάρχει πρόβλημα.

Εκεί βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Elon Musk (Tesla, SpaceX, SolaryCity), Larry Page (Google), Sheryl Sandberg (Facebook). Ακόμα και ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, ο οποίος είχε ανοιχτή κόντρα με τον Trump προεκλογικά, ήταν εκεί.

Ποιος «μεγάλος» απουσίαζε; Ο συνιδριτής και CEO του Twitter, Jack Dorsey. Με την πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν έλαβε καν πρόσκληση. Παράξενο, θα πει κάποιος. Αφού το Twitter… είναι ίσως η αγαπημένη πλατφόρμα του Donald Trump.

Το ζήτημα εδώ όμως, είναι για ποιους λόγους μπορεί να υπάρχει αυτή η απόσταση μεταξύ του αμερικανού προέδρου και του Mr Twitter. Όπως αναφέρει το Recode.net, ο Donald Trump είναι έντονα δυσαρεστημένος με την ηγεσία του Twitter, γιατί πριν το πρώτο φετινό ντιμπέιτ, «έκοψαν» μια ιντερνετική προεκλογική καμπάνια του ίδιου. Αυτή αφορούσε τη Χίλαρι Κλίντον. Θα είχε το hashtag #CrookedHilary και ακριβώς δίπλα ένα σακί με χρήματα. Το οποίο θα εμφανιζόταν κάθε φορά που κάποιος θα έβαζε το hashtag.

screen_shot_2016_11_19_at_9-19-50_am

Αρχικά το Twitter είχε δώσει το ΟΚ για να τρέξει η εν λόγω καμπάνια. Ωστόσο, στη συνέχεια αποφάσισε να μην επιτρέψει να βγει στον «αέρα», αφού όπως έκριναν τα στελέχη του, δεν θα ήταν ξεκάθαρο στους χρήστες ότι πρόκειται για μια καμπάνια.

Από την άλλη πλευρά, ο Jack Dorsey δεν μένει απαθής. Πριν από λίγες ημέρες, έδωσε βήμα μέσω του Twitter στον Edward Snowden. Συγκεκριμένα, ο Dorsey έκανε live συνέντευξη στον Snowden, με το κοινό να συμμετέχει επίσης. Ο Snowden είναι φυσικά ένα πρόσωπο, που θεωρείτε «προδότης» από τις αμερικανικές κυβερνήσεις. Άρα γίνεται εύκολα κατανοητό, ότι ο Jack Dorsey θέλησε και αυτός να κάνει μια επίδειξη δύναμης και να ασκήσει τις όποιες πιέσεις μπορεί προς την άλλη πλευρά.

Ο Donald Trump πάντως, παραμένει φανατικός χρήστης του Twitter με συχνές αναρτήσεις. Όπως ήταν πάντα. Η κίνηση του να μην καλέσει τον Jack Dorsey στη συνάντηση με τους τεχνολογικούς ηγέτες, ίσως είχε περισσότερο έναν χαρακτήρα «προειδοποίησης». Είναι σαν να λέει σε αυτόν και την ηγεσία του Twitter: «Αν είστε ζόρικοι, θα είμαστε απέναντι». Ο Jack Dorsey πάντως, σε αντίθεση με άλλους τεχνολογικούς ηγέτες, φαίνεται να κρατά μέχρι τώρα μια σκληρή στάση. Θα είναι άραγε ο μόνος που θα ταχθεί ξεκάθαρα απέναντι στο νέο Αμερικανό πρόεδρο; Η πορεία θα δείξει…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιστορία του Jack Dorsey: Από τις πανκ συναυλίες, στην ξέφρενη επιτυχία του Twitter

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × three =