αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Είναι καλό να παίρνονται κάποιες λάθος αποφάσεις»: Το 1997 ο Steve Jobs είχε παραθέσει μια ενδιαφέρουσα άποψη

«Είναι καλό να παίρνονται κάποιες λάθος αποφάσεις»: Το 1997 ο Steve Jobs είχε παραθέσει μια ενδιαφέρουσα άποψη

Το 1985 ήταν μια σοκαριστική χρονιά για τον Steve Jobs. Ο ίδιος απολύθηκε από την Apple, την εταιρία που είχε ιδρύσει, λόγω της αποτυχίας του Lisa Computer αλλά και των διαφωνιών που ακολούθησαν με αρκετά στελέχη. Βέβαια, δεν άφησε το χρόνο αναξιοποίητο. Αφού τότε δημιούργησε δύο νέες εταιρίες. Την Pixar και την Next. Η δεύτερη εξαγοράστηκε στη συνέχεια από την Apple.

To 1997 βρέθηκε στη σκηνή του Apple Worldwide Developers Conference. Λίγο μετά την επιστροφή του στην Apple. Ένας συμμετέχων επέκρινε την επιλογή του Jobs να σταματήσει πολλά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένης μιας πολλά υποσχόμενης τεχνολογίας που ονομαζόταν OpenDoc.

Η απάντηση του Steve Jobs ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και απόλυτα ειλικρινής. Όπως εξήγησε, ανάμεσα σε άλλα, δεν γίνεται πάντα να έχεις τις καλύτερες ιδέες. Δεν γίνεται πάντα να είσαι εσύ ο σωστός. Αυτό που πρέπει να κάνει μια εταιρία, είναι να δώσει προτεραιότητα στην εμπειρία που προσφέρει στους πελάτες της. Στη συνέχεια, να εργαστεί πάνω στην τεχνολογία και να βαδίσει σε ένα κεντρικό όραμα. Ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να μειώσεις τα projects που αναπτύσσεις.

«Πραγματικά γνωρίζω, ότι υπάρχουν πολλά πράγματα στη ζωή για τα οποία δεν έχω την απόλυτη γνώση και για τα οποία μιλώ. Απολογούμαι για αυτό» είπε ο Steve Jobs τότε και συνέχισε: «Μερικά λάθη θα γίνουν κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Αυτό είναι καλό. Επειδή λόγω κάποιων αποφάσεων, βλέπουμε τα λάθη και τα διορθώνουμε».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 1 =