αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔύο στρατηγικές για το πως θα γίνεις πλούσιος, από δύο οικονομικούς γκουρού

Δύο στρατηγικές για το πως θα γίνεις πλούσιος, από δύο οικονομικούς γκουρού

Όλοι βλέπουμε τους διάσημους ανθρώπους που ξεκίνησαν από το μηδέν και κατάφεραν αν γίνουν πολύ πλούσιοι. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι από τους οποίους βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις στις σχετικές λίστες του Forbes, είναι αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι.

Τελικά, τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά, έτσι ώστε να γίνεις πολύ πλούσιος; Το CNBC, παραθέτει τις συμβουλές μερικές γνωστών financial συγγραφέων και οικονομικών συμβούλων. Δείτε παρακάτω, δύο συμβουλές, από δύο οικονομικούς γκουρού. Και ίσως σε βοηθήσου λίγο περισσότερο, έτσι ώστε να αποκτήσεις τα χρήματα που θέλεις.

1- Αν ακολουθείς τις παραδοσιακές συμβουλές, μάλλον δεν θα γίνεις πλούσιος

Καταρχήν πρέπει να είσαι αποφασισμένος να βαδίσεις στον δικό σου δρόμο. Αυτό επισημαίνει ο finanfial συγγραφέας, Dave Ramsey. Μην ακούς την πλειοψηφία. Η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν είναι πλούσια, έχει χρέη και έχει κακές οικονομικές συμπεριφορές.

«Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι εκατομμυριούχοι είναι οικονομικά επιτυχείς, είναι γιατί σκέφτονται διαφορετικά», έχει πει ο Thomas Stanley.

Μερικές από τις πιο συνηθισμένες συμβουλές που θα έχετε ακούσει, είναι του στιλ: κάνε αποταμίευση, βρες μια καλή δουλειά με καλό μισθό, μην παίρνετε μεγάλα ρίσκα. Οι παραδοσιακές συμβουλές στην πραγματικότητα εμποδίζουν τους ανθρώπους να γίνουν πλούσιοι. Ένα πράγμα να έχεις στο μυαλό σου: Οι πλούσιοι πάνε συνήθως κόντρα στο ρεύμα και δεν λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τον φόβο.

2- Για να γίνεις πολύ πλούσιος, δεν αρκεί απλά να εργάζεσαι

«Οι απλοί άνθρωποι εργάζονται πολύ σκληρά για λίγα χρήματα. Έχοντας την ψευδαίσθηση της επαγγελματικής ασφάλειας και περιμένοντας 3 μήνες διακοπών ή συνταξιοδότηση κάπου στα 45 τους», λέει ο επιχειρηματίας, επενδυτής και συγγραφέας, Robert Kiyosaki.

Πρέπει να ξεκινήσεις να διοικείς μια επιχείρηση, για να γίνεις πλούσιος. Και έχει σημασία τι επιλογές θα κάνεις. Σκέψου δύο ανθρώπους που θέλουν να γίνουν life coaches. Ο πρώτος ανοίγει μια τέτοια επιχείρηση, εργάζεται μόνος του εκεί και εργάζεται πολύ, αφού το εισόδημα του συνδέεται άμεσα από το πόσες ώρες δουλεύει. Ο δεύτερος, ανοίγει μια ίδια εταιρία, αλλά προσλαμβάνει άλλους coaches να κάνουν τη δουλειά. Σύντομα πολλοί πελάτες πάνε σε αυτό, αποκτά έσοδα και εργάζεται μόνο όταν το επιθυμεί. Είναι η διαφορά της ιδιοκτησίας από την απλή εργασία.

Η ανάπτυξη του πλούτου σου, δεν πρέπει να εξαρτάται άμεσα από το πόσες ώρες δουλεύεις εσύ προσωπικά. Επίσης, είναι σημαντικό να έχεις διαφορετικές πηγές εισοδημάτων που «τρέχουν» ταυτόχρονα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + twelve =