αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δύο πράγματα πρέπει να προσέχεις στην επιχειρηματικότητα», λέει ο businessman που βγάζει 170.000 δολάρια το μήνα

«Δύο πράγματα πρέπει να προσέχεις στην επιχειρηματικότητα», λέει ο businessman που βγάζει 170.000 δολάρια το μήνα

Η ιστορία του Pat Flynn, ξεκινά… με άσχημο τρόπο. Το 2008 ο ίδιος εργαζόταν ως αρχιτέκτονας σε ένα αρχιτεκτονικό γραφείο στις ΗΠΑ. Όταν ξαφνικά απολύθηκε. Αφού πέρασε μια μικρή κατάθλιψη και αναγκάστηκε να γυρίσει στο σπίτι των γονιών του, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα website, μέσω του οποίου θα βοηθά ανθρώπους να περάσουν το LEED- πρόκειται για εξετάσεις στον κλάδο της αρχιτεκτονικής.

Η τυχαία είσοδος του Pat Flynn στις online επιχειρήσεις, εξελίχτηκε σε μια πολύ κερδοφόρα καριέρα. Μετά από ένα χρόνο, ο ιντερνετικός οδηγός σπουδών που είχε δημιουργήσει, του είχε φέρει συνολικά έσοδα πάνω από 200.000 δολάρια, όπως σημειώνει το CNBC.

Ο Flynn δεν σταμάτησε όμως εκεί. Δημιούργησε σε βάθος χρόνου κι άλλες digital επιχειρήσεις. Συμπεριλαμβανομένου του Smart Passive Income, μια διαδικτυακής πλατφόρμας, μέσω της οποίας δίνει ο ίδιος συμβουλές σε νέους επιχειρηματίες. Και τι εισόδημα του φέρνει αυτό; Περίπου 170.000 δολάρια το μήνα. Μερικές φορές και παραπάνω.

«Μπορεί να έχω δημιουργήσει αρκετές επιτυχημένες επιχειρήσεις κατά την διάρκεια όλων αυτών των ετών, ωστόσο είχα και αρκετές αποτυχίες» λέει ο Pat Flynn.

Μάλιστα, από την εμπειρία του, έχει καταλάβει ότι δύο σημαντικά πράγματα, μπορούν να σε φτάσουν σε κάνουν επιτυχημένο επιχειρηματία.

1- Πρώτα οι άνθρωποι: Εδώ ο Pat Flynn, ταυτίζεται με τα λόγια… του Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Όπως λέει, πρέπει πρώτα να σε ενδιαφέρει να βελτιώσεις τις ζωές των ανθρώπων μέσα από το προϊόν σου, και μετά το να βγάλεις χρήματα. Ξεκίνα σκεπτόμενος «το πρόβλημα που θες να λύσεις στον κόσμο», όπως έχει πει και ο ιδρυτής του Facebook.

2- Αποφύγετε τη βιασύνη: Σύμφωνα με τον νεαρό επιχειρηματία, δεν πρέπει να γίνονται βιαστικές κινήσεις. Πολλοί κάνουν αυτό το λάθος, λόγω υπερβολικού ενθουσιασμού για ένα project. «Συνήθιζα να κάνω βιαστικές κινήσεις, για να κερδίσω χρόνο. Αλλά τελικά αυτή η βιασύνη μου κόστιζε τελικά περισσότερο χρόνο και χρήματα» τονίζει ο ίδιος. Ναι, πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί στις επιλογές μας, αλλά όπως εκτιμά ο Flynn, το μυαλό μας πρέπει να είναι χρονικά πιο μπροστά, έτσι ώστε να μπορούμε να «δούμε» αν μια ιδέα μπορεί να φέρει την αλλαγή που θέλουμε στον κόσμο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + 17 =