αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔύο νέοι ίδρυσαν την startup Improbable πριν 5 χρόνια. Τώρα «σήκωσαν» 502 εκατ. δολάρια

Δύο νέοι ίδρυσαν την startup Improbable πριν 5 χρόνια. Τώρα «σήκωσαν» 502 εκατ. δολάρια

Είναι εντυπωσιακό να έχεις μια ιδέα, να την κάνεις πράξη και μέσα σε 5 χρόνια να καταφέρνεις να φτάσεις σε μια χρηματοδότηση μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων. Λίγο πριν, είχαν προηγηθεί άλλες μικρότερες επενδύσεις. Μιλάμε για την startup, Improbable, από τη Βρετανία. Ιδρυτές της είναι οι Herman Narula και Rob Whitehead, που πρόσφατα μάλιστα μπήκαν στη λίστα 30 Under 30 του Forbes. Τώρα η startup «σήκωσε» 502 εκατ. δολάρια, μετά από επένδυση της Softbank.

Αυτό που κάνει η καινοτόμος επιχείρηση τους, είναι να δημιουργεί πολύπλοκους simulations και virtual worlds για εταιρίες. Εύκολα και φθηνά. Η δυνητική αγορά είναι ευρεία αλλά και μεταβαλλόμενη. Πελάτες της εν λόγω startup είναι π.χ. κατασκευαστές βιντεοπαιχνιδιών (Bossa Studios), τεχνολογικοί γίγαντες (Samsung), πανεπιστήμια (Oxford) και κυβερνήσεις (Βρετανικό υπουργείο Άμυνας). Κάθε εταιρία ή οργανισμός, πληρώνει για τις υπηρεσίες και έτσι η startup έχει έσοδα.

«Πήγαμε στο Τόκιο και συναντήσαμε τον πρόεδρο της Softbank, Masayoshi Son. Του παρουσιάσαμε το μακροπρόθεσμο όραμα μας, 50 ετών. Και πραγματικά το κατάλαβε. Θέλουμε να δημιουργήσουμε νέους κόσμους και μόνο με μακροπρόθεσμη σκέψη και δέσμευση μπορεί να γίνει αυτό», λέει ο Herman Narula, μιλώντας στο Forbes.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 10 =