αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔημοσίευμα-μαχαιριά για την Amazon: Εργαζόμενοι κατασκηνώνουν κοντά σε εργοστάσιο της, για να τα βγάλουν πέρα

Δημοσίευμα-μαχαιριά για την Amazon: Εργαζόμενοι κατασκηνώνουν κοντά σε εργοστάσιο της, για να τα βγάλουν πέρα

Αποκαλύψεις που αναμένεται να συζητηθούν, κάνει η Σκωτσέζικη εφημερίδα, The Courier. Εκεί μιλούν εργαζόμενοι της Amazon (χωρίς βέβαια να αποκαλύπτουν τα ονόματα τους), και καταγγέλλουν ότι αναγκάζονται να κοιμούνται σε σκηνές, κοντά στο εργοστάσιο της γνωστής εταιρίας στο Φάιφ.

Ο λόγος; Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, τόσο τα υπερ-ελαστικά ωράρια, όσο και οι χαμηλές αμοιβές, αναγκάζουν τους εν λόγω εργαζομένους να κατασκηνώνουν σε σκηνές κοντά στον χώρο εργασίας, αντί να να πηγαινοέρχονται στο σπίτι τους. Κάτι το οποίο χρειάζεται χρόνο, αλλά και μεταφορικά έξοδα.

Ακτιβιστές της περιοχής, λένε ότι οι εργαζόμενοι δουλεύουν μέχρι και 60 ώρες την εβδομάδα για ελάχιστα χρήματα παραπάνω από τον κατώτατο μισθό και υφίστανται κακή αντιμετώπιση. Κάτι το οποίο επιβεβαιώνουν και οι άνθρωποι που μιλούν στην Σκωτσέζικη εφημερίδα, χαρακτηρίζοντας τον τεχνολογικό κολοσσό ως «κακό εργοδότη».

Από την πλευρά της πάντως, η Amazon δεν αποδέχεται τις κατηγορίες. Λέγοντας πως έχει σε εκτίμηση όλους τους εργαζομένους της και διατηρεί μια «κουλτούρα άμεσου διαλόγου» μαζί τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × three =