αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΔες LIVE την εντυπωσιακή θέα της Γης από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό της NASA

Δες LIVE την εντυπωσιακή θέα της Γης από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό της NASA

Μέσω του live stream της NASA, οι χρήστες από όλο τον κόσμο έχουν την ευκαιρία να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο το πως φαίνεται η Γη, από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω live video, η θέα του πλανήτη μας από το διάστημα είναι εντυπωσιακή, με τον σταθμό της NASA να κινείται συνεχώς.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) ( International Space Station – ISS) είναι ένας ερευνητικός διαστημικός σταθμός σε τροχιά γύρω από τη Γη. Η συναρμολόγησή του ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 1998 ενώ το πρώτο του πλήρωμα εγκαταστάθηκε τον Νοέμβριο του 2000. Ο ΔΔΣ εξακολουθεί και σήμερα να βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης.

Είναι ορατός από τη Γη δια γυμνού οφθαλμού, με την απόστασή του από την επιφάνειά της να κυμαίνεται μεταξύ 400,2 km και 409,5 χιλιομέτρων. Ταξιδεύει με μέση ταχύτητα ως προς την επιφάνεια της Γης 27.744 χιλιόμετρα ανά ώρα, συμπληρώνοντας 15,7 περιφορές την ημέρα. Επειδή η περίοδος της τροχιάς του σταθμού γύρω από τη Γη είναι μία φορά κάθε 90 λεπτά, οι παρατηρητές εντός του ΔΔΣ βιώνουν μια ανατολή ή δύση του ηλίου περίπου κάθε 45 λεπτά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + one =