αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔεν χρειάζεται να ξυπνάς χαράματα για να φτάσεις στην επιτυχία. Το λένε οι Mark Zuckerberg και Elon Musk

Δεν χρειάζεται να ξυπνάς χαράματα για να φτάσεις στην επιτυχία. Το λένε οι Mark Zuckerberg και Elon Musk

Υπάρχουν αρκετοί διάσημοι επιχειρηματίες που ξυπνούν χαράματα κάθε ημέρα, για να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Και λένε ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να φτάσεις στην επιτυχία. Για παράδειγμα, ο CEO της Apple, Tim Cook, ξυπνά στις 3:45 τα χαράματα κάθε ημέρα. Ενώ ο ιδρυτή της Virgin, Richard Branson, ξυπνά στις 5:00- μάλιστα κάνει το ίδιο σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη κι αν βρίσκεται.

Τώρα όμως θα δούμε τον άλλο δρόμο. Υπάρχουν επίσης σούπερ πετυχημένοι επιχειρηματίες που ποτέ δεν ήταν… πολύ πρωινοί τύποι. Εντάξει, δεν σηκώνονται στις 1:00 το μεσημέρι. Αλλά σίγουρα ακολουθούν ένα πιο νορμάλ πρόγραμμα. Ο Elon Musk, ξυπνά περίπου στις 7:00, μετά από 6 ώρες ύπνου. Είναι ο άνθρωπος που έχει να διαχειριστεί εταιρίες όπως η Tesla, η SpaceX, η SolarCity και η Boring Company. Μόλις ξυπνά, τσεκάρει τα emails για μισή ώρα, πίνει καφέ, πάει τα παιδιά στο σχολείο και οδηγεί μέχρι το γραφείο.

Ούτε ο Mark Zuckerberg αγαπά το πολύ πρωινό ξύπνημα. Όπως σημειώνει το CNBC, ο Mr Facebook φτάνει στη δουλειά του περίπου στις 10:30 κάθε πρωί. «Ποτέ δεν ήμουν πρωινός τύπος», έχει παραδεχτεί ο ίδιος δημόσια.

Το συμπέρασμα; Ακολούθησε το πρόγραμμα που σε κάνει εσένα να νιώθεις καλά. Ίσως οι ακραίες περιπτώσεις κάνουν τα πράγματα λίγο πιο δύσκολο. Δηλαδή, αν αποφασίσεις να ξυπνάς 3:00 το χάραμα κάθε ημέρα, μάλλον θα σε κουράσει. Ενώ αν ξυπνάς στη 1:00 το μεσημέρι, λογικά δεν θα προλαβαίνεις όλες τις δουλειές σου. Ακόμα κι έτσι πάντως, ένα είναι σίγουρο: Όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 5 =