αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔεν θα υπάρξει ποτέ η «τέλεια στιγμή» για να ξεκινήσεις το δικό σου project. Γιατί πρέπει να το κάνεις έτσι κι αλλιώς

Δεν θα υπάρξει ποτέ η «τέλεια στιγμή» για να ξεκινήσεις το δικό σου project. Γιατί πρέπει να το κάνεις έτσι κι αλλιώς

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα ερώτηση έπεσε στο γνωστό site-forum Quora. «Πως θα ξέρεις ότι είναι η τέλεια στιγμή για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση;». Την απάντηση ανέλαβε να δώσει η ιδρύτρια και CEO της Shippo, Laura Behrens Wu.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήξερα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσω μια επιχείρηση -κανείς δεν μπορεί πραγματικά να προβλέψει κάτι τέτοιο- αλλά ήμουν αισιόδοξη και παθιασμένη για να γίνω επιχειρηματίας», έτσι ξεκινά την απάντηση της η ίδια.

Και όπως εύκολα καταλαβαίνει κάποιος, δεν υπάρχει τέλειο timing. Ούτε στην περίπτωση της υπήρξε. Μέσα από μια πρακτική άσκηση σε εταιρία, γνώρισε τον μετέπειτα συνιδρυτή της εταιρίας της. Και απλά ξεκίνησαν. «Συνεργαστήκαμε για να φτιάξουμε ένα e-commerce marketplace για καλλιτέχνες. Δεν ήταν πολύ καινοτόμο, αλλά δεν μας ένοιαζε. Θέλαμε απλώς να αρχίσουμε να εργαζόμαστε σε κάτι», τονίζει.

Στην συνέχεια η CEO τονίζει: «Νομίζω ότι αυτή είναι η πιο σημαντική απόφαση που μπορεί να κάνει ο ιδρυτής: η απόφαση να ξεκινήσει. Δεν χρειάζεται να βρείτε μια μεγάλη ιδέα, απλά να αρχίσετε να εργάζεστε σε κάτι, και τελικά θα βρείτε το σωστό πρόβλημα για την επίλυση». Και συμπληρώνει: «Αυτό οδηγεί στη δεύτερη συμβουλή μου: η καλύτερη επιχείρηση είναι αυτή που μπορεί να λύσει ένα πραγματικό πρόβλημα για τους πελάτες». Δεν αρκεί να φτιάξεις κάτι που είναι ‘απλά καλό’, αλλά πρέπει να δημιουργήσεις κάτι που θα λύνει ένα πρόβλημα για κάποιους ανθρώπους.

Φυσικά, στην ελληνική πραγματικότητα γίνεται ακόμα πιο έντονο το «δεν υπάρχει τέλεια στιγμή». Αφού το οικονομικό περιβάλλον είναι ρευστό, με διάφορες παραμέτρους να αλλάζουν πολύ συχνά. Δεν μπορείς να κάνεις κάποιο «σταθερό» μακροπρόθεσμο πλάνο. Αν έχεις μια ιδέα, απλά ξεκινάς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × one =