αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν θα πρέπει αν είναι ο στόχος σου να βγεις στη σύνταξη»: Ο 66χρονος κύριος Branson αναλύει

«Δεν θα πρέπει αν είναι ο στόχος σου να βγεις στη σύνταξη»: Ο 66χρονος κύριος Branson αναλύει

Ο Richard Branson σταμάτησε το σχολείο σε ηλικία 16 ετών και αμέσως ξεκίνησε την πρώτη του επιχείρηση. Σήμερα έχει στην κατοχή του πολλά brands, επενδύει σε καινοτόμες επιχειρήσεις, ενώ έχει μια συνολική περιουσία που υπολογίζεται στα 5 δισ. δολάρια.

Ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος θα μπορούσε να βγει στη σύνταξη. Είναι πλέον 66 χρονών. Ωστόσο, φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στα άμεσα πλάνα του. «Δεν πιστεύω ότι η σύνταξη πρέπει να είναι ο στόχος σου» λέει, μεταξύ άλλων, ο Branson.

Ο ιδρυτής της Virgin, έχει βασίσει κατά πολύ το σκεπτικό του στα όσα έλεγε ο Βρετανός φιλόσοφος Alan Watts. Ο οποίος αποθάρρυνε τους ανθρώπους από το να βλέπουν τη ζωή σαν ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι προϋποθέτει έναν προορισμό ή κάποιο είδος «άφιξης». Αλλά κανένα επικό «πράγμα» δεν έρχεται στη ζωή, όπως έλεγε ο Watts.

Ο Richard Branson γίνεται ακόμα πιο τολμηρός: «Τα παραδοσιακά συστήματα εκπαίδευσης δίνουν λάθος νόημα στη ζωή. Σου δείχνουν ότι υπάρχει ένας προορισμός. Δίνοντας πολύ μεγάλη σημασία στην εξέλιξη μέσα από το σχολείο, το κολέγιο και στη συνέχεια τη σταδιοδρομία. Πολλοί άνθρωποι ζουν για να… συνταξιοδοτηθούν και εξαπατούν τον εαυτό τους για κάτι συναρπαστικό που θα συμβεί στο τέλος».

Για όλα αυτά, ο έμπειρος επιχειρηματίας πιστεύει ότι η συνταξιοδότηση δεν πρέπει να είναι ο στόχος. «Αντί για αυτό, ο στόχος πρέπει να είναι η ευτυχία», τονίζει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =