αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν είναι λάθος να κάνεις μεγάλα όνειρα. Το πρόβλημα είναι όταν δεν το κάνεις»: Ο Richard Branson παραθέτει την άποψη του

«Δεν είναι λάθος να κάνεις μεγάλα όνειρα. Το πρόβλημα είναι όταν δεν το κάνεις»: Ο Richard Branson παραθέτει την άποψη του

«Το να φαντάζομαι το μέλλον είναι ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια. Δεν είναι λάθος να κάνεις μεγάλα όνειρα. Το πρόβλημα έρχεται όταν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό». Με τα συγκεκριμένα λόγια, ξεκινά το άρθρο του στο blog της Virgin, ο Richard Branson.

Από την άλλη, σημειώνει ότι είναι δύσκολο να προγραμματίσεις το μέλλον. «Είμαστε απασχολημένοι με το τι γίνεται καθημερινά στις ζωές μας» σημειώνει ο Branson. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι η εξής: Στην εποχή μας, όλα κινούνται πολύ γρήγορα. Νέες ιδέες γίνονται… ξεπερασμένες, μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα. Το να παραμείνεις ένα βήμα μπροστά από όλο αυτό, είναι ένα μεγάλο challenge.

Η καθιέρωση μιας επιχείρησης στην κορυφή, περιλαμβάνει συνεχή εξέλιξη. Κάποιοι επιχειρηματίες το έχουν καταλάβει. Όπως σημειώνει ο Richard Branson, πρόσφατα βρέθηκε στο event 20th Fast Track 100, στο Λονδίνο. Εκεί, ακούγοντας τις συζητήσεις μεταξύ των ιδρυτών, διαπίστωσε ότι η οπτική τους ήταν πολύ διαφορετική, σε σχέση με τις αντίστοιχες απόψεις στο ίδιο event πριν 2 δεκαετίες. Τότε, δεν μιλούσαν πολλοί επιχειρηματίες για την ευελιξία και την εκυινησία των εταιριών τους.

Ο γνωστός businessman δίνει και ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο: Στην Virgin Startup, η μέση ηλικία των επιχειρηματιών που συμμετέχουν σε αυτή, είναι τα 27 έτη. Καταρρίπτοντας την άποψη που επικρατεί σε πολλές περιπτώσεις στην Ελλάδα, που λέει ότι ένας άνθρωπος 22, 25 ή 28 χρονών είναι… μικρός για να έχει τη δική του επιχείρηση ή ένα project γενικότερα. Σημειώνεται, ότι η Virgin Startup είναι ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός που έχει δημιουργήσει ο Branson, και παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε νέους επιχειρηματίες, αλλά και πρόσβαση σε δάνεια με πολύ μικρό επιτόκιο.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 3 =