αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔεν έχεις το 100% των προσόντων για να πάρεις τη θέση εργασίας που θες; Εδώ είναι 3 έξυπνες κινήσεις

Δεν έχεις το 100% των προσόντων για να πάρεις τη θέση εργασίας που θες; Εδώ είναι 3 έξυπνες κινήσεις

Είναι πολύ πιθανό να έχεις έρθει αντιμέτωπος με αυτό το σκηνικό: Να έχεις βρει μια αγγελία για κάποια θέση εργασίας που σου αρέσει πολύ, αλλά υπάρχει μια… δυσάρεστη λεπτομέρεια. ‘Η παραπάνω από μια. Δεν έχεις το 100% των προσόντων που ζητά η εταιρία, για την συγκεκριμένη θέση. Και φυσικά, δεν προλαβαίνεις μέσα σε μερικές ημέρες να αποκτήσεις την προυπηρεσία ή τα πτυχία που χρειάζονται.

Άρα πρέπει να εκδηλώσεις ενδιαφέρον για μια τέτοια θέση; Ναι, μπορείς να το κάνεις. Αρκεί να κινηθείς έξυπνα και να ακολουθήσεις 3 συγκεκριμένα tips. Αλλά να ξέρεις βέβαια ότι ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος…

1# Απέφυγε τις φανταχτερές Online αγγελίες. Και γενικά τις αγγελίες ή τις προκηρύξεις που μπορούν να φτάσουν άμεσα στα μάτια πολλών ανθρώπων και να δημιουργηθεί συνωστισμός. Αν ο εργοδότης έχει πληθώρα βιογραφικών που πληρούν όλα τα κριτίρια του, γιατί να κοιτάξει εσένα;

2# Κάνε στοχευμένες κρούσεις. Δεν αρκεί μόνο να στείλεις ένα βιογραφικό. Αυτό θα το κάνουν πολλοί. Το ακόμα καλύτερο είναι να εντοπίσεις τον HR Manager (π.χ. μέσω Linkedin) ή το άνθρωπο που σε ενδιαφέρει στην εταιρία που θες, και να έρθεις σε άμεση επαφή μαζί του. Αμέσως θα αποκτήσεις ένα προβάδισμα.

3# Μπορεί να σε συστήσει κάποιος; Κοίτα στο δίκτυο σου. Υπάρχει κάποιο άτομο-κλειδί που θα μπορούσε να σε συστήσει στην εταιρία που θες να πας; Αν ναι, μη χάσεις την ευκαιρία. Καλώς ή κακώς, είναι διαφορετικό να πας ως «άγνωστός» και διαφορετικό να σε προτείνει κάποιος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × two =