αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓια όλα υπάρχει τρόπος: Η Κούβα θέλει να πληρώσει το χρέος προς την Τσεχία… με ρούμι

Για όλα υπάρχει τρόπος: Η Κούβα θέλει να πληρώσει το χρέος προς την Τσεχία… με ρούμι

Έναν ασυνήθιστο τρόπο βρήκε η Κούβα για να αποπληρώσει ένα χρέος πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στην Τσεχική Δημοκρατία: με μπουκάλια από το διάσημο ρούμι της, σύμφωνα με αξιωματούχους στην Πράγα. Όπως μεταδίδει το BBC, το υπουργείο Οικονομικών της Τσεχίας δήλωσε πως η Αβάνα πρότεινε αυτή τη δυνατότητα, κατά τη διάρκεια πρόσφατων διαπραγματεύσεων για το θέμα του χρέους.

Η Κούβα οφείλει στις τσεχικές αρχές 276 εκατομμύρια δολάρια και αν η προσφορά της για αποπληρωμή σε είδος γίνει δεκτή, οι Τσέχοι θα έχουν αρκετό ρούμι για πάνω από έναν αιώνα. Ωστόσο, η Πράγα δήλωσε πως προτιμά να πάρει τουλάχιστον ένα μέρος του χρέους σε μετρητά.

 Το χρέος χρονολογείται από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου -όταν η Κούβα και η τότε Τσεχοσλοβακία ήταν μέρη του κομμουνιστικού μπλοκ. Όπως αναφέρει η LIFO, η Κούβα τώρα δεν έχει πολλά μετρητά, αλλά διαθέτει άφθονο ρούμι -εξ ου και αυτή την ασυνήθιστη πρόταση, αναφέρει ο ανταποκριτής του BBC στην Πράγα, Rob Cameron.

Το υπουργείο Οικονομικών της Τσεχίας, δήλωσε πως η αποπληρωμή μπορούσε να γίνει είτε με ρούμι, είτε με φαρμακευτικά προϊόντα. Όμως, τα φάρμακα της Κούβας στερούνται την πιστοποίηση της ΕΕ, οπότε η πληρωμή με ένα πιο παραδοσιακό «φάρμακο» -δημοφιλές στην Τσεχία- ίσως είναι πιο εύκολο να συμφωνηθεί, συμπληρώνει ο ανταποκριτής του BBC.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 3 =