αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓια πρώτη φορά από το 2009, οι ΜμΕ κατέγραψαν αύξηση στον τζίρο τους. Αλλά είναι αποκομμένες από τον δανεισμό

Για πρώτη φορά από το 2009, οι ΜμΕ κατέγραψαν αύξηση στον τζίρο τους. Αλλά είναι αποκομμένες από τον δανεισμό

Για πρώτη φορά από το 2009 οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατέγραψαν αύξηση στον τζίρο τους, σύμφωνα με την έκθεση της ΕΚΤ που καλύπτει την περίοδο μεταξύ Απριλίου-Σεπτεμβρίου 2017 σχετικά με την πρόσβαση των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης στον τραπεζικό δανεισμό, όπως σημειώνεται σε άρθρο της “Καθημερινής”.

Ωστόσο, μόνο οι ελληνικές επιχειρήσεις σε ποσοστό 23% αναφέρουν την πρόσβαση στην τραπεζική χρηματοδότηση ως ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αντίθετα, είναι ενδεικτικό ότι στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης η βασική ανησυχία των ΜμΕ είναι η διαθεσιμότητα του εργατικού δυναμικού (23%) και όχι τόσο η πρόσβαση στη χρηματοδότηση. Επίσης, η Ελλάδα φαίνεται να υστερεί έναντι των υπολοίπων χωρών και ως προς τη δυνατότητα του τραπεζικού συστήματος να χορηγήσει δάνεια προς τις επιχειρήσεις.

Εν ολίγοις, τόσο η ζήτηση για δάνεια όσο και η προσφορά των δανείων από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα συνιστούν μεγάλο πρόβλημα για τις ΜμΕ, γεγονός που τις καθιστά περισσότερο ευάλωτες σε σύγκριση με εκείνες των υπόλοιπων χωρών της Ευρωζώνης.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × four =