αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί το απόγευμα της Κυριακής, είναι η πιο σημαντική στιγμή… για τη νέα εβδομάδα που έρχεται

Γιατί το απόγευμα της Κυριακής, είναι η πιο σημαντική στιγμή… για τη νέα εβδομάδα που έρχεται

Είναι Δευτέρα 8:00 το πρωί. Μόλις έχεις φτάσει στο γραφείο, με έναν καφέ στο χέρι. Ίσως μιλάς και με άλλους συναδέλφους, πριν κάτσεις στο PC σου. Τελικά κάθεσαι στην καρέκλα σου, ανοίγεις το email σου και το εταιρικό chat. Τσεκάρεις τα χαρτιά πάνω στο γραφείο σου και προσπαθείς να θυμηθείς σε πιο στάδιο είχες αφήσει την δουλειά, την περασμένη Παρασκευή πριν φύγεις από το γραφείο.  Αν όλο αυτό το σκηνικό περιγράφει την πρωινή σου ρουτίνα, τότε έχεις ήδη χάσει.

Κάθε σπουδαίος επαγγελματίας, προετοιμάζει την δουλειά του το προηγούμενο βράδυ. Έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα το πρωί, που θα ξεκινήσει η κανονική εργάσιμη ημέρα. Μόνο με την σωστή προετοιμασία μπορείς να φτάσεις στην επιτυχία. Και θα είσαι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από τους άλλους.

Είναι αυτό που έχουμε ξανά πει: Η καλή εργάσιμη ημέρα ξεκινά… από το προηγούμενο βράδυ. Έτσι λοιπόν, το απόγευμα της Κυριακής, είναι η πιο σημαντική στιγμή για την νέα εβδομάδα που έρχεται. Μην περιμένεις να φτάσεις στο πρωί της Δευτέρας για να προετοιμάσεις τα σημαντικά πράγματα της δουλειάς σου. Αν το κάνεις αυτό, θα είσαι πίσω πριν καν ξεκινήσεις.

Είναι όπως τις λίστες που κάνουμε πριν πάμε στο σούπερ μάρκετ. ΟΚ, κάποιος μπορεί να κάνει τα ψώνια του και χωρίς αυτές. Ωστόσο, αν δεν είναι ένας άνθρωπος με σούπερ μνήμη, χρειάζεται να προετοιμαστείς πριν πας στο σούπερ μάρκετ. Και να φτιάξεις μια λίστα με τα πράγματα που θέλεις να αγοράσεις. Με μια κίνηση όλα γίνονται πιο απλά.

Έτσι και στην δουλειά. Χρειάζεται να αφιερώσεις λιγότερο από 1 ώρα: Σημείωσε από το προηγούμενο βράδυ τις δουλειές που έχεις να κάνεις πρώτα, μόλις πας το πρωί στο γραφείο. ‘Η τις ανοιχτές εκκρεμότητες που υπάρχουν. Πολλοί ειδικοί μάλιστα λένε, ότι είναι χρήσιμο να κάνεις τις «δύσκολες» ή «βαρετές» εργασίες πρώτα. Και μετά να έχεις χρόνο για τα πιο ευχάριστα tasks.

Σίγουρα δεν μπορείς να προγραμματίσεις τα πάντα. Μέσα σε μια ημέρα μπορούν να συμβούν εκπλήξεις, ικανές να ανατρέψουν μέχρι και τα πιο καλοστημένα πλάνα. Όμως καταγράφοντας από πριν τις δουλειές που έχεις να κάνεις, πετυχαίνεις να έχεις λιγότερο άγχος. Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχάσεις κάτι που έχεις σημειώσει άλλωστε. Και τελικά εμβαθύνεις στην ουσία της δουλειάς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × five =