αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓιατί στο (όχι τόσο μακρινό) μέλλον θα καταργηθούν τα βιογραφικά: Αναλύει μια γυναίκα του HR

Γιατί στο (όχι τόσο μακρινό) μέλλον θα καταργηθούν τα βιογραφικά: Αναλύει μια γυναίκα του HR

Πως θα σου φαινόταν αν ξαφνικά έπαυαν να υπάρχουν βιογραφικά; Και οι επιλογή αυτού που θα έπαιρνε μια θέση γινόταν με άλλους τρόπους. Ίσως κάτι τέτοιο να μην είναι πολύ μακριά. Όπως εκτιμά η πρώην Global Head of Recruiting  της Accenture, Jennifer Carpenter, τα βιογραφικά φτάνουν στο τέλος της «ζωής» τους.

«Τα βιογραφικά θα εξαφανιστούν», προβλέπει η Jennifer και συμπληρώνει: «Τα βιογραφικά είναι πολύ αναλογικά σε έναν ψηφιακό κόσμο».

Βασίζει την άποψη της σε 3 βασικούς πυλώνες. Πρώτον, η τεχνολογία θα επιτρέψει στους υπεύθυνους πρόσληψης να παίρνουν περισσότερες πληροφορίες για τους υποψηφίους σχετικά με τις δεξιότητες, τις ικανότητες, τα πάθη, τις συνήθειες και τα επαγγελματικά ενδιαφέροντα τους. Αυτό θα αρχίσει να συμβαίνει π.χ. με το επερχόμενο Talent Insights του LinkedIn, βοηθώντας τους recruiters να λάβουν πιο έξυπνες αποφάσεις που βασίζονται σε δεδομένα. Θα βλέπουν εύκολα τα στοιχεία εκείνα που κάνουν κάθε υποψήφιο ξεχωριστό και θα μπορούν να του δώσουν την κατάλληλη θέση.

Επίσης, οι μηχανές θα ενεργοποιήσουν την “έξυπνη ένταξη”, μειώνοντας τη μεροληψία που σχετίζεται με το φύλο κάποιου. Με απλά λόγια, οι μηχανές θα είναι σε θέση να επιλέγουν κάποιον για μια θέση, με βάση μόνο τα στοιχεία που πραγματικά μετρούν για την συγκεκριμένη θέση. Και δεν θα παίζουν ρόλο άλλοι παράγοντες όπως το φύλο, η ηλικία ή η καταγωγή.

Τρίτον, θα κάνει έντονα την εμφάνιση του το LQ. Τι είναι αυτό; Όπως εξηγεί η Jennifer Carpenter, είναι η ικανότητα των υποψηφίων να μπουν σε νέες καταστάσεις, να προσαρμοστούν και να μάθουν νέα πράγματα. Κάπως έτσι, οι HR Managers δεν θα στηρίζονται σε αυτά που (δεν) έχουν μάθει οι υποψήφιοι στην μέχρι τώρα διαδρομή τους, αλλά θα κρίνουν κυρίως το αν είναι έχουν την ικανότητα να μάθουν νέα πράγματα πάνω στη δουλειά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × three =