αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί πρέπει να σταματήσεις να πηγαίνεις σε networking events (και τι να κάνεις αντί για αυτό)

Γιατί πρέπει να σταματήσεις να πηγαίνεις σε networking events (και τι να κάνεις αντί για αυτό)

Είναι αλήθεια ότι στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, γίνονται πολλά επιχειρηματικά events. Τα οποία προσφέρονται και για networking. Δεν είναι μάλιστα λίγοι αυτοί, που πηγαίνουν σε αρκετά events κάθε μήνα, με στόχο να δικτυωθούν. Κάποιες φορές, αυτές οι εκδηλώσεις μπορούν να έχουν αποτέλεσμα.

Ωστόσο, τώρα θα δούμε την άλλη οπτική, για την οποία σπάνια γίνεται λόγος. Όπως σημειώνει το Entrepreneur.com, τα networking event τις περισσότερες φορές δεν έχουν αποτέλεσμα. Διότι υπάρχει «φασαρία». Όλοι θέλουν να συνδεθούν με συγκεκριμένους ανθρώπους και αυτοί οι «δημοφιλείς» άνθρωποι καταλήγουν να μιλούν πολύ γρήγορα με διάφορα άτομα, να συλλέγουν πολλές επαγγελματικές κάρτες και τελικά να μην θυμούνται κανέναν, μετά την εκδήλωση.

Επίσης, ένα networking event από μόνο του, δεν θα σου φέρει αποτέλεσμα απλά με το να πας εκεί. Δεν αρκεί απλά να ανταλλάξεις κάρτα με κάποιο. Πρέπει να ανταλλάξεις αξία και περιεχόμενο. Και μετά να κάνεις το απαραίτητο follow up.

Επίσης, δεν πρέπει να επικεντρώνεσαι στις πωλήσεις, αλλά στην δημιουργία επαφών. Είναι σημαντικό επίσης, να πηγαίνεις σε στοχευμένα events που έχουν σχέση με το αντικείμενο σου.

Ωραία, κι αν απορρίψουμε τα πολλά networking events, τότε που βρίσκεται η λύση; Θα πει κάποιος. Υπάρχουν άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείς να αναπτύξεις νέες επαφές. Ίσως και καλύτερα από ότι θα έκανες σε μια τέτοια εκδήλωση. Καταρχήν, μπορείς να οργανώσεις το δικό σου event, για να δημιουργήσεις καλύτερες σχέσεις με το ήδη υπάρχον κοινό σου. Άφησε τους να φέρουν κάποιο άτομο ακόμα μαζί, έτσι ώστε να σε μάθει και άλλος κόσμος. Εκεί, μπορείς επίσης να παρουσιάσεις κάποιο νέο προϊόν.

Είναι χρήσιμο, να κάνεις συναντήσεις prive. Με 1-2 άτομα τα οποία θέλεις. Και όχι να πας σε ένα event με 200 άτομα. Δοκίμασε να επανασυνδεθείς με παλιές επαφές ή ανθρώπους που συνεργαζόσουν κάποτε και τώρα δεν μιλάτε συχνά. Και αυτοί, μπορούν να σου γνωρίσουν νέους ανθρώπους.

Και ο digital τρόπος: Στην εποχή μας, τα social media παίζουν βασικό ρόλο στην δικτύωση. Ειδικά πλατφόρμες όπως το Linkedin. Βρες τα κατάλληλα άτομα online. Στη συνέχεια, επεδίωξε να συναντηθείς live μαζί με αυτούς που θέλεις. Ναι, έτσι μπορείς να κάνεις συντομευμένες επαφές, χωρίς να χάνεις τον χρόνο σου γυρνώντας σε αμέτρητα networking events.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 4 =