αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί πρέπει να αλλάζεις δουλειά κάθε 3 χρόνια, σε όλη σου τη ζωή: Εξηγεί μια Manager του Netflix

Γιατί πρέπει να αλλάζεις δουλειά κάθε 3 χρόνια, σε όλη σου τη ζωή: Εξηγεί μια Manager του Netflix

Το να αλλάζεις δουλειά κάθε δύο χρόνια, μάλλον δεν κάνει καλό στο βιογραφικό σου. Δείχνει ότι δεν μπορείς να κρατήσεις μια θέση ή δεν μπορείς να συνεργαστείς με τους συναδέλφους σου ή είσαι απλά ανυπόμονος να πας στην «επόμενη δουλειά» ξανά και ξανά. Κάπως έτσι το έχεις στο μυαλό σου, σωστά;

Τώρα θα δούμε την άλλη άποψη. Που λέει ότι το να αλλάζεις δουλειά κάθε περίπου 3 χρόνια είναι καλό. Ειδικά στην εποχή των Millennials στην οποία ζούμε, όπου οι εργαζόμενοι δεν μπαίνουν σε μια εταιρία με το σκεπτικό… ότι θα πάρουν σύνταξη από εκεί.

«Οι εργαζόμενοι που μένουν σε μια εταιρεία χρόνο μεγαλύτερο των δύο ετών λένε ότι πληρώνονται κατά 50% λιγότερο», τονίζει η Patty McCord, πρώην chief talent officer στο Netflix και τωρινή υπεύθυνη για την τρέχουσα πρωτοποριακή εργασιακή κουλτούρα της εταιρείας.

Όπως εξηγεί η ίδια στο FastCompany.com, οι λεγόμενοι hoppers (εργαζόμενοι που αλλάζουν συχνά δουλειές) λαμβάνουν περισσότερες γνώσεις, έχουν καλύτερες επιδόσεις και εργάζονται ακόμα σκληρότερα από τους άλλους, αφού θέλουν να κάνουν καλή εντύπωση στο σύντομο χρονικό διάστημα που θα μείνουν σε μια εταιρεία.

Όλο αυτό το σκηνικό, μπορεί να δημιουργήσει τις προοπτικές για μια καλή καριέρα για έναν εργαζόμενο. Αφού αυτός πηγαίνει σε μια εταιρία, κάθεται π.χ. 3 χρόνια, παίρνει γνώσεις και νέα skills, και στην συνέχεια αναζητά την επόμενη πρόκληση της καριέρας του κάπου αλλού- πιθανότατα με καλύτερα χρήματα.

Και γιατί όχι να μην δοκιμάσεις να δημιουργήσεις και ένα δικό σου project. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι περισσότεροι πετυχημένοι επιχειρηματίες ή startuppers, ακόμα και στην Ελλάδα, έχουν εργαστεί σε διάφορες μεγάλες εταιρίες ως υπάλληλοι, πριν ξεκινήσουν την επιχειρηματική τους προσπάθεια. Η θητεία σε μια μεγάλη εταιρία, μπορεί να σου δώσει χρήσιμα μαθήματα και εμπειρίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + seventeen =