αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί ο Elon Musk αποδεικνύει ότι μπορείς να πετύχεις, χωρίς να δουλεύεις πολλές ώρες. Παρόλο που ο ίδιος το κάνει

Γιατί ο Elon Musk αποδεικνύει ότι μπορείς να πετύχεις, χωρίς να δουλεύεις πολλές ώρες. Παρόλο που ο ίδιος το κάνει

Μπορεί να έχει φτάσει στην απόλυτη επιχειρηματική επιτυχία, αλλά είναι λίγο- πολύ γνωστό ότι ο Elon Musk δουλεύει ατελείωτες ώρες σε μόνιμη βάση. Και αν χρειαστεί το πάει… ακόμα παραπέρα. Αφού όπως έχει παραδεχτεί, αρκετές φορές κοιμάται στο εργοστάσιο της Tesla, για να επιβλέπει καλύτερα την παραγωγή.

Και ενώ αρκετοί πιστεύουν ότι ο Elon Musk προωθεί το παράδειγμα του ανθρώπου που δουλεύει πολλές ώρες για να πετύχει επαγγελματικά, στο αμερικανικό Inc.com βλέπουμε μια διαφορετική ανάλυση των πραγμάτων. Όπως εξηγεί ο αρθρογράφος Geoffrey James, όντως ο Elon Musk ξοδεύει πολύ χρόνο συνολικά για να «τρέξει» όλες τις κορυφαίες επιχειρήσεις που έχει στα χέρια του.

Αλλά κάπου εδώ είναι το κλειδί: Ακριβώς επειδή έχει πολλά projects να διαχειριστεί, δεν είναι δυνατόν να αφιερώνει πολύ ώρα στο κάθε ένα. Κάπως έτσι, ο αρθρογράφος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ένας μέσος επιχειρηματίας, που τρέχει μόνο ένα project, μπορεί να εργαστεί για αυτό επίσης λίγες ώρες. Και αφού δεν θα έχει άλλα projects σαν τον Musk, τελικά ο χρόνος δουλειάς θα είναι λίγος.

Όπως σημειώνει ο James, με βάση τον συνολικό χρόνο που ξοδεύει σε όλες τις επιχειρήσεις του ο Musk, αν ξαφνικά αποφάσιζε να αφοσιωθεί σε μια μόνο επιχείρηση θα μπορούσε να είναι το ίδιο πετυχημένος, δουλεύοντας μόλις 20 ώρες την εβδομάδα. Για την μια εταιρία που θα είχε. Άρα ένας μέσος επιχειρηματίας μπορεί να ξεκινήσει μια εταιρία ή startup, να εργάζεται για αυτή π.χ. 40 ώρες την εβδομάδα (οκ δεν είναι όλοι το ίδιο παραγωγικοί με τον Musk) και να φτάσει στην επιτυχία.

«Αυτά είναι υπέροχα νέα για όσους από εμάς θέλουμε να πετύχουμε χωρίς να θυσιάσουμε την προσωπική μας ζωή. Σημαίνει ότι μπορούμε ακόμα να κάνουμε τη διαφορά, να αλλάξουμε τον κόσμο ή ακόμη και να γίνουμε πλούσιοι … χωρίς να έχουμε εργασιακές συνήθειες που θα φέρουν το burnout ή την κακή υγεία γενικότερα», λέει ο James. Τονίζοντας ότι οι άνθρωποι που δουλεύουν πάνω από 50 ώρες την εβδομάδα, καταλήγουν να μην είναι παραγωγικοί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 6 =