αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί οι startuppers δεν πρέπει να εργάζονται κάθε ώρα που περνά

Γιατί οι startuppers δεν πρέπει να εργάζονται κάθε ώρα που περνά

Πολλοί λένε, ότι από τη στιγμή που θα ιδρύσεις μια νέα επιχείρηση, μπαίνεις σε ένα… ατελείωτο πρόγραμμα δουλειάς. Τα στάνταρ ωράρια εξαφανίζονται. Το ίδιο και τα Σαββατοκύριακα ή οι αργίες. Αρκετοί υποστηρίζουν μάλιστα ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να φτάσεις στην επιτυχία. Και αν δεν το κάνεις, τότε μάλλον δεν ενδιαφέρεσαι αρκετά για το project σου.

Όλα αυτά, μπορεί να εμπεριέχουν ένα ποσοστό αλήθειας. Το αμερικανικό Fortune ωστόσο, επιχειρεί να δει την άλλη πλευρά. Και τονίζει ότι οι επιχειρηματίες και startuppers δεν πρέπει να εργάζονται συνεχώς, κάθε ώρα που περνά.

«Για να επιβιώσει η επιχείρηση σου, πρέπει πρώτα να επιβιώσεις εσύ» τονίζεται στο συγκεκριμένο άρθρο.

Είναι σημαντικό, όταν μπει σε έναν τέτοιο μαραθώνιο, να κοιτάς την ψυχική σου υγεία όταν χρειάζεται. Που σημαίνει με απλά λόγια, ότι πρέπει να βρίσκεις χρόνο για την οικογένεια σου, για να δεις τους φίλους σου ή να βγεις λίγο έξω. Έχουμε συνηθίσει από την πρώτη ημέρα που πηγαίνουμε στο σχολείο, μέχρι τη στιγμή που θα γίνουμε υπάλληλοι σε μια εταιρία, να έχουμε κάποιον που να μας υπαγορεύει τι να κάνουμε. Ε λοιπόν όταν ιδρύεις τη δική σου επιχείρηση, έρχεται η στιγμή που ορίζεις ο ίδιος το πρόγραμμα σου. Κανείς δεν θα σε αναγκάσει να δουλέψεις ατελείωτες ώρες ή συγκεκριμένα ωράρια.

Δες τη θετική πλευρά: η ίδρυση μιας επιχείρησης δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να εργάζεσαι συνεχώς. Αντίθετα, είναι μια χρυσή ευκαιρία έτσι ώστε να διαμορφώσεις το πρόγραμμα σου, όπως ακριβώς θες. Και το ίδιο μπορείς να εφαρμόσεις και για τα άλλα μέλη της ομάδας σου. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να πετύχεις καλύτερα επιχειρηματικά αποτελέσματα.

Μην ξεχνάμε και αυτό που λέει ένας άλλος tech leader. Ο ιδρυτής της Virgin, Richard Branson. Σε κάθε ομιλία του, πέρα από τα επιχειρηματικά tips που δίνει, συνήθως λέει ένα ακόμα πράγμα: «Να διασκεδάζετε».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 2 =