αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί οι Mark Cuban, Elon Musk και Sheryl Sandberg θεωρούν ότι τα μεταπτυχιακά είναι άχρηστα

Γιατί οι Mark Cuban, Elon Musk και Sheryl Sandberg θεωρούν ότι τα μεταπτυχιακά είναι άχρηστα

Πολλοί νέοι σε όλο τον κόσμο, επενδύουν χρόνο και χρήμα στο να κάνουν ένα μεταπτυχιακό. Θεωρώντας ότι αυτό είναι ένα παραπάνω εφόδιο, έτσι ώστε να βρουν μια δουλειά σχετική με το αντικείμενο τους. Να βρουν την δική τους dream job. Ωστόσο, φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν το συμμερίζονται μερικοί από τους κορυφαίους ανθρώπους στον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Ακόμα κι αν μιλάμε για «χαρτιά» που σχετίζονται με το business πεδίο (MBA).

«Όσο είναι δυνατό, αποφεύγω να προσλαμβάνω ανθρώπους με MBA. Τα προγράμματα MBA δεν σου διδάσκουν το πως να δημιουργείς εταιρίες», λέει ο Elon Musk.

Ο ίδιος έχει εκφράσει παρόμοια άποψη και για τα απλά πτυχία, σημειώνοντας ότι δεν κοιτά τα «χαρτιά» όταν θέλει να προσλάβει κάποιον. Βλέποντας τους αριθμούς, το 41% των κατόχων MBA στις ΗΠΑ, παραμένουν άνεργοι. Σκεφτείτε πόσο μπορεί να είναι το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα. Κάτι ακόμα σημαντικό: το 90% των κατόχων MBA που εργάζονται στις ΗΠΑ, δεν χρησιμοποιούν την Εκπαίδευση που έλαβαν. Με απλά λόγια, δουλεύουν πάνω σε άλλες ειδικότητες.

«Τα MBAs δεν είναι απαραίτητα στο Facebook», τονίζει η COO Sheryl Sandberg. Συμπληρώνοντας: «Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητα για να εργαστείς στην τεχνολογική βιομηχανία». Παρόμοια άποψη έχει ο διάσημος επενδυτής, επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks, Mark Cuban. «Δεν δίνω κανένα πλεονέκτημα σε κάποιον, επειδή έχει ένα MBA», τονίζει, σχολιάζοντας το πως κινείται σε μια διαδικασία πρόσληψης.

Are MBA degrees useless?

"MBA is a bad idea" – Elon Musk

Posted by Born Realist on Donnerstag, 15. März 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 − three =