αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί οι Παρασκευές μπορούν να είναι οι πιο παραγωγικές ημέρες σου: Μια expert εξηγεί

Γιατί οι Παρασκευές μπορούν να είναι οι πιο παραγωγικές ημέρες σου: Μια expert εξηγεί

Ας το παραδεχτούμε: Όλοι χαλαρώνουμε λίγο τις Παρασκευές. Είναι το τέλος της εργάσιμης εβδομάδας, το Σαββατοκύριακο είναι μια ανάσα μακριά, και οι περισσότεροι δεν έχουν διάθεση για να εργαστούν σκληρά. Πόσο μάλλον να ανοίξουν νέα tasks. Και ενώ πολλοί θεωρούν την Παρασκευή ως μια μη παραγωγική ημέρα, έρχεται μια expert να υποστηρίξει ακριβώς το αντίθετο. Και να παραθέτει τον τρόπο που μπορείς να δουλέψεις την συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας.

«Ξέρω τι συμβαίνει συνήθως σε ένα απόγευμα της Παρασκευής…», λέει η time management expert, Laura Vanderkam, στο CNBC.

Και συμπληρώνει: «Αν δουλεύεις από Δευτέρα ως Παρασκευή, τότε στο τέλος της εργάσιμης εβδομάδας είσαι έτοιμος να γλιστρήσεις στο Σαββατοκύριακο. Ίσως μάλιστα κρύβεσαι για να μην σε βρει κανείς. Είναι πραγματικά δύσκολο να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο την Παρασκευή το απόγευμα, αλλά μπορεί να να είσαι διατεθειμένος να σκεφτείς τι πρέπει να κάνεις στο μέλλον».

Κάπου εκεί είναι το «κλειδί». Ακόμα κι αν δεν είσαι διατεθειμένος να ανοίξεις νέα tasks την Παρασκευή, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι ένα πλάνο για την εβδομάδα που έρχεται. Έτσι, αντί να ξοδέψεις ανούσια τον χρόνο σου, θα καταφέρεις να έχεις μια από τις πιο παραγωγικές στιγμές της εβδομάδας σου.

Όπως εξηγεί η expert, κάθε Παρασκευή πρέπει να βρίσκεις χρόνο για να δημιουργείς την to-do λίστα σου για την νέα εβδομάδα που έρχεται. Μάλιστα αυτή η λίστα δεν θα αφορά μόνο τα επαγγελματικά. Αλλά θα χωρίζεται σε 3 βασικές κατηγορίες: Καριέρα, σχέσεις, εαυτός. «Κάνοντας μια λίστα τριών κατηγοριών, σας υπενθυμίζει ότι πρέπει να υπάρχει κάτι και στις τρεις κατηγορίες», λέει η ίδια. Τονίζοντας: «Είναι πολύ δύσκολο να φτιάξετε μια λίστα τριών κατηγοριών και στη συνέχεια να αφήσετε μια από αυτές κενή. Έτσι, αυτό θα σας ωθήσει να σχεδιάσετε μια πιο ισορροπημένη εβδομάδα και να έχετε μια πιο ισορροπημένη ζωή».

Η λίστα δεν είναι απαραίτητο να είναι μεγάλη. Ενώ η Laura Vanderkam σημεώνει ότι πρέπει να βάλεις τα σημαντικά tasks στην αρχή, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν γρήγορα.

Το σίγουρο είναι ότι οι Παρασκευές σου θα μετατραπούν στην ίσως πιο σημαντική ημέρα της εργάσιμης εβδομάδας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − eleven =