αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Γιατί οι νέοι αξίζει να ρισκάρουν περισσότερο»: Ο Elon Musk λέει την άποψη του. Και μοιάζει πολύ με αυτή του Steve Jobs (ΒΙΝΤΕΟ)

«Γιατί οι νέοι αξίζει να ρισκάρουν περισσότερο»: Ο Elon Musk λέει την άποψη του. Και μοιάζει πολύ με αυτή του Steve Jobs (ΒΙΝΤΕΟ)

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι υπολογίζουν υπερβολικά το ρίσκο, σε προσωπικό επίπεδο». Έτσι ξεκινά τη φράση του ο Elon Musk, μιλώντας για το πως πρέπει να κινηθούν οι νέοι στην εποχή μας. Οι τολμηρές επιλογές είναι απαραίτητες. Εδώ βέβαια, όπως παραδέχεται, υπάρχει ένας σημαντικός παράγοντας: Αν έχεις να συντηρήσεις την οικογένεια σου ή να πληρώσεις το ενοίκιο του σπιτιού σου, είναι λογικό να είσαι πιο «συντηρητικός» στις επιλογές σου.

«Αλλά αν είσαι νέος και έχεις μόλις τελειώσει το πανεπιστήμιο ή το σχολείο, τι ρισκάρεις;», αναρωτιέται ο διάσημος επιχειρηματίας.

Όπως υποστηρίζει ο Musk, αυτό που φοβίζει τους νέους και έχει ως αποτέλεσμα να μην παίρνουν μεγάλα ρίσκα, δεν είναι τόσο το οικονομικό σκέλος. Αλλά φοβούνται κυρίως την αποτυχία.

Εδώ αξίζει να θυμηθούμε την άποψη ενός άλλου ανθρώπου της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας. Του Steve Jobs. Ο ίδιος κάποτε είχε περιγράψει το πως ξεκίνησε την Apple, όταν ήταν νέος. Τα λόγια του, θυμίζουν κατά πολύ τα όσα λέει ο Musk. «Ήμασταν περίπου 20 χρονών, δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε. Δεν είχαμε οικογένειες, παιδιά, σπίτια. Δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε», έλεγε ο Jobs σε συνέντευξη του το 1995.

«Ακόμα και αν καταστρεφόμασταν, η εμπειρία που θα είχαμε λάβει θα ήταν 10 φορές πιο σημαντική. Άρα τι είχαμε να χάσουμε; Δεν υπήρχε ρίσκο» λέει ο Jobs, στο απόσπασμα της εν λόγω συνέντευξης που θα δεις παρακάτω.Και τονίζει: «Πάντα συμβούλευα τους νέους: Μην περιμένετε. Κάντε κάτι όταν είστε νέοι».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × five =