αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί οι εργαζόμενοι σε εταιρίες όπως η Google και το Facebook παραιτούνται από τις θέσεις τους

Γιατί οι εργαζόμενοι σε εταιρίες όπως η Google και το Facebook παραιτούνται από τις θέσεις τους

Μπορεί ο τίτλος αυτού του άρθρου να σου μοιάζει μη ρεαλιστικός. Και είναι λογικό. Όλοι θέλουν να εργαστούν σε κολοσσούς όπως η Google και το Facebook. Αλλά γιατί κάποιος να θέλει να φύγει από εκεί;

Κι όμως υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που το κάνουν αυτό, όπως σημειώνεται στο αμερικανικό Quora. Πριν όμως δούμε τους λόγους που το κάνουν, ας δούμε το πως φτάνει, πιθανότατα, κάποιος να εργαστεί σε μια μεγάλη εταιρία, όπως σημειώνει το αμερικανικό site: Σου λένε ότι πρέπει να εργαστείς σκληρά στο σχολείο. Έτσι θα πάρεις καλούς βαθμούς. Θα πας σε ένα καλό πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια θα βρεις μια πραγματικά καλή δουλειά. Σε μια καλή εταιρία. Οι φίλοι και οι συγγενείς θα εντυπωσιαστούν. Και θα ζήσεις χαρούμενος από εκεί και πέρα.

Φτάνοντας όμως στην τοπ δουλειά, στην τοπ εταιρία, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι χαρούμενοι. Και τελικά, αργά ή γρήγορα αποχωρούν. Υπάρχουν μια σειρά από λόγοι, για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Κάποιοι δεν νιώθουν άνετα στην εταιρία, και επιλέγουν να πάνε σε μια μικρότερη, έτσι ώστε η δουλειά τους να φαίνεται πιο άμεσα.

Αρκετοί άλλοι έχουν μια δική τους ιδέα, και θέλουν να την μετατρέψουν σε μια startup. Κάποιοι άλλοι είναι παθιασμένοι με μια νέα τεχνολογία, και θέλουν να ενταχτούν σε μια νέα εταιρία και να μάθουν πράγματα πάνω στο αντικείμενο. Υπάρχουν και αυτοί που απλά… βαρέθηκαν να εργάζονται σε μια εταιρία για πολλά χρόνια, και θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό σε άλλη επαγγελματική στέγη.

Η καλύτερη κατηγορία… όμως είναι μάλλον η εξής: Αυτοί που καταλαβαίνουν ότι δεν θα είναι πάντα νέοι, και αποφασίζουν να αφιερώσουν 1 έτος από τη ζωή τους για να ταξιδέψουν στον κόσμο. Ένα τέτοιο σενάριο μπορεί να φαντάζει απίθανο στην Ελλάδα, ωστόσο σκέψου ότι σε εταιρίες όπως η Google ή το Facebook, η εργαζόμενοι και τα στελέχη, παίρνουν πολύ μεγάλους μισθούς. Έτσι, δεν είναι δύσκολο να κάτσουν «ανενεργοί» για 1 χρόνο και να απολαύσουν τη ζωή τους, ξοδεύοντας από τα έτοιμα χρήματα που έχουν συγκεντρώσει.

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Και κάνει τις δικές του επιλογές. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να ζεις τη ζωή σου όπως θέλεις εσύ, και όχι όπως την φαντάζονταν κάποιοι άλλοι για εσένα. Όπως έλεγε και ο Steve Jobs: «Η ζωή σας είναι περιορισμένη. Μην την ξοδεύετε για να ζείτε τη ζωή κάποιου άλλου».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 10 =