αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Γιατί μπήκα στην επιχειρηματικότητα»: Ο Richard Branson απαντά στο μεγάλο ερώτημα και ίσως πρέπει να τον ακούσεις

«Γιατί μπήκα στην επιχειρηματικότητα»: Ο Richard Branson απαντά στο μεγάλο ερώτημα και ίσως πρέπει να τον ακούσεις

Αυτή τη φορά, ο γνωστός businessman, Richard Branson, επέλεξε να μιλήσει για κάτι διαφορετικό. Όχι, για το «πως» θα ξεκινήσεις και θα αναπτύξεις μια επιχείρηση. Αλλά αναφέρεται στο «γιατί». Εξηγώντας το γιατί το έκανε ο ίδιος.

«Γιατί ξεκίνησα τις επιχειρήσεις; Η απάντηση σήμερα είναι η ίδια, με τότε που ξεκίνησα την πρώτη μου εταιρία, πριν από 5 δεκαετίες: Για να κάνω μια θετική διαφορά στις ζωές των ανθρώπων», λέει ο ιδρυτής του Virgin Group, σε πρόσφατο άρθρο του.

Και συνεχίζει: «Πιστεύω ότι η εταιρίες θα πρέπει να έχον παρόμοια επιθυμία στον πυρήνα τους, ανεξάρτητα από τον τομέα που δραστηριοποιούνται». Φέρνοντας το παράδειγμα της Virgin, η οποία έφτιαξε 3 αεροπορικές εταιρίες (Virgin Atlantic, Virgin Australia και Virgin America), επειδή ο Branson και η ομάδα του πίστευαν ότι οι ταξιδιώτες αξίζουν κάτι καλύτερο. Ο ίδιος παραδέχεται βέβαια, ότι δεν λειτουργούν όλες οι εταιρίες με αυτή τη νοοτροπία.

Παράλληλα, ο Richard Branson μιλά για τα λάθη. Όλοι κάνουν λάθη, όπως σημειώνει. «Έχω κάνει περισσότερα από όσα θα έπρεπε, και ξέρω ότι θα κάνω κι άλλα. Το καλό είναι ότι αν τα αντιμετωπίσετε, θα προχωρήσετε γρήγορα και θα φτιάξετε μια καλή εταιρική κουλτούρα» τονίζει.

Είναι επίσης σημαντικό, να μεταφέρεις στους εργαζομένους σου ότι δουλεύουν για κάτι πιο σημαντικό, από το «απλά να βγάλουν χρήματα». Να παρέχουν καλές υπηρεσίες στους πελάτες και αυτοί να έρθουν σε εσένα ξανά και ξανά. Τελικά, αυτό θα είναι και προς όφελος της εταιρίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − fourteen =