αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Γιατί θέλετε αυτή τη δουλειά;»: Πως να απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση σε μια job interview

«Γιατί θέλετε αυτή τη δουλειά;»: Πως να απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση σε μια job interview

Ναι, είναι μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που ακούμε στις job interviews. «Γιατί θέλετε αυτή τη δουλειά;». Είναι μια ερώτηση που πιθανόν την περιμένεις. Ωστόσο, η απάντηση που πρέπει να δώσεις, δεν είναι… αναμενόμενη. Και σίγουρα όχι τυποποιημένη. Μια «σκηνοθετημένη» απάντηση, θα μπορούσε να σε αποκλείσει από τη θέση εργασίας.

Στην καλύτερη περίπτωση, μια «συνηθισμένη απάντηση», θα μπορούσε να σου δώσει έναν «μέτριο βαθμό». Πως όμως θα ξεχωρίσεις από την μάζα και θα δώσεις μια ξεχωριστή απάντηση; Γίνε πιο συγκεκριμένος και πες μερικές λεπτομέρειες για την εταιρία. Μπορείς να πεις κάτι τέτοιο:

«Θέλω να δουλέψω στην [εταιρία] επειδή προωθεί την συνεχή μάθηση. Η εστίαση που δείχνει στον πελάτη, την κάνει να ξεχωρίζει. Και πιστεύω ότι η κουλτούρα καινοτομίας που διαθέτει, την κάνει ιδιαίτερη»

Επίσης, όπως σημειώνει το CNBC, μην ξεχάσεις να αναφέρεις μερικά skills σου, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν την εταιρία να πετύχει συγκεκριμένους στόχους. Να είσαι έτοιμος να πεις ακόμα και λεπτομέρειες, για το πως μπορείς να βοηθήσεις την επιχείρηση. Όλα αυτά, θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους υποψήφιους. Και θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να πάρεις την θέση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + fifteen =