αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Γιατί η Pixar έφτασε στην τεράστια επιτυχία»: Ο στενός συνεργάτης του Steve Jobs εξηγεί

«Γιατί η Pixar έφτασε στην τεράστια επιτυχία»: Ο στενός συνεργάτης του Steve Jobs εξηγεί

«Το τηλέφωνο μου χτύπησε, το σήκωσα και από την άλλη άκρη της γραμμής ήταν μια φωνή που έλεγε: Γεια, είμαι ο Steve Jobs και έχω μια μικρή εταιρία για την οποία θέλω να σου μιλήσω. Το όνομα της είναι Pixar», κάπως έτσι ξεκινά να αφηγείται την ιστορία της διάσημης εταιρίας, ο πρώτος οικονομικός διευθυντής της, Lawrence Levy.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που μαζί με τον Steve Jobs (ήταν ο ιδρυτής) και άλλα επίσης ικανά στελέχη, ανέπτυξαν την Pixar. Μια εταιρία που ήταν πρωτοπόρα για την εποχή της, σε ότι αφορά τα κινούμενα σχέδια.

«Και η πρώτη μου σκέψη ήταν: Τι είναι η Pixar;», λέει ο Levy, συνεχίζοντας την αφήγηση του στο Business Insider. Τα πρώτα χρόνια ήταν δύσκολα. «Μάλλον, έκανα το μεγαλύτερο λάθος στην καριέρα μου, έλεγα εκείνη την περίοδο στη γυναίκα μου» αποκαλύπτει ο Levy. Εκείνη την περίοδο, η Pixar δεν είχε «εκτοξευτεί» ακόμα, ενώ ο Steve Jobs ήταν σε μια μάλλον κακή στιγμή της καριέρας του, αφού είχε εκδιωχθεί από την Apple και δεν είχε κάτι άλλο να δείξει.

Φτάνουμε στο 1995. Τότε βγαίνει το γνωστό «Toy Story». Ήταν η πρώτη παιδική ταινία που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου μέσω ψηφιακού animation. Κάπου εκεί, άρχισε να καταλαβαίνει και ο Levy ότι κάτι σπουδαίο γεννιέται. «Όταν η Pixar αποφάσισε να δημιουργήσει το Toy Story, κανείς δεν ήταν σίγουρος, αν ήταν δυνατό να συμβεί. Διότι η τεχνολογία για να φτιάξεις computer animation, σε εκείνη τη φάση, δεν υπήρχε», λέει ο συνεργάτης του Steve Jobs.

Κι όμως το τόλμησαν. «Εγώ, ο Steve Jobs και ο Edwin Catmull (CTO), δεν ήμασταν filmmakers. Ουσιαστικά, πήραμε μια απόφαση, που επέτρεψε στους δημιουργούς να είναι πιο δημιουργικοί» λέει ο Levy. Η όλη απόφαση πάντως ήταν δύσκολη, αφού όπως εξηγεί ο ίδιος, κάθε φορά που κάτι πήγαινε στραβά, αυτό κόστιζε πολλά χρήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μια ταινία animation μπορεί να κόστιζε συνολικά 10 εκατ. δολάρια, εκείνη την εποχή.

Χρειαζόταν πολύ υπομονή και θάρρος, για πεις ακόμα και στις κακές στιγμές ότι «οκ θα εμπιστευτώ τους δημιουργικούς ανθρώπους μου». Να κρατάς τις ισορροπίες. Η Pixar το είχε καταφέρει αυτό.

img_2957

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + 1 =