αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί η Amazon δίνει 5.000 δολάρια στους εργαζομένους της για να παραιτηθούν

Γιατί η Amazon δίνει 5.000 δολάρια στους εργαζομένους της για να παραιτηθούν

Η Amazon θέλει μόνο εργαζομένους που είναι παθιασμένοι με την δουλειά τους. Και έχει βρει έναν ιδιαίτερο τρόπο για να το πετύχει αυτό. Πως; Προσφέροντας ως 5.000 δολάρια στους εργαζομένους που θέλουν να παραιτηθούν. Οι εργαζόμενοι που εργάζονται στην εταιρία για πάνω από 1 χρόνο, μπορούν να κάνουν αυτή την επιλογή. Με μια προϋπόθεση: Μετά δεν θα μπορούν να ξανά εργαστούν ποτέ στην Amazon.

«Θέλουμε εργαζομένους που να δουλεύουν στην Amazon, και να θέλουν να είναι εδώ», λέει η εκπρόσωπος της εταιρίας, Melanie Etches.

Όπως εξηγεί η ίδια στο CNBC, «μακροπρόθεσμα, το να είσαι κάπου που δεν θες, είναι μη υγιές για τους εργαζομένους και την εταιρία». Η Amazon προσφέρει 2.000 δολάρια σε εργαζόμενους που εργάζονται στην εταιρεία για ένα έτος και η προσφορά αυξάνεται κατά 1.000 δολάρια ανά έτος θητείας, φτάνοντας στα 5.000 δολάρια. Το πρόγραμμα αυτό ονομάζεται Pay to Quit.

Η Amazon ισχυρίζεται ότι δεν θέλει πραγματικά οι εργαζόμενοι να αποδεχθούν την προσφορά. Στην πραγματικότητα, ο τίτλος στο σχετικό σημείωμα αναφέρει “Παρακαλώ μην πάρετε αυτή την προσφορά”, σύμφωνα με τον ιδρυτή και διευθύνων σύμβουλο Jeff Bezos. Και τότε για τι γίνεται όλο αυτό; «Ο στόχος είναι να ενθαρρύνει τους εργαζομένους να βρουν μια στιγμή και να σκεφτούν τι θέλουν πραγματικά», τόνισε ο Bezos σε επιστολή προς τους μετόχους το 2014. Και σύμφωνα με την Amazon, λίγοι άνθρωποι αποδέχονται τελικά την εν λόγω προσφορά.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 2 =