αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί η Παπαστράτος λέει… «όχι» στο τσιγάρο στη ΔΕΘ

Γιατί η Παπαστράτος λέει… «όχι» στο τσιγάρο στη ΔΕΘ

Γίνεται μια καπνοβιομηχανία να λέει όχι στο τσιγάρο; Κι όμως γίνεται και μάλιστα δεν μας εκπλήσσει όταν το λέει η καπνοβιομηχανία Παπαστράτος, μια από τις πλέον ιστορικές της Ελλάδος η οποία είναι μέλος μιας από τις μεγαλύτερες καπνοβιομηχανίες παγκοσμίως της Philip Morris International, αφού εδώ και καιρό έχει διατυπώσει το όραμά της για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου και δουλεύει και επενδύει προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Παπαστράτος λοιπόν και οι άνθρωποι αυτής, πριν από λίγες ημέρες επιβεβαίωσαν εμπράκτως αυτή ακριβώς τη θέση, τασσόμενη υπέρ της πρωτοβουλίας της ΔΕΘ να αποτελέσει την πρώτη ανοιχτή, αστική νησίδα της οποίας οι χώροι θα είναι απαλλαγμένοι από τον καπνό του τσιγάρου.

Υποστηρικτής λοιπόν σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα της ΔΕΘ, που φέρει το μότο “SMOKE FREE ΔΕΘ-Μέλλον χωρίς τσιγάρο” και στηρίζει την προσπάθεια για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου, είναι η εταιρεία Παπαστράτος.

Άλλωστε και η ίδια η εταιρεία Παπαστράτος κινείται με ταχύτατους ρυθμούς προς την ίδια κατεύθυνση, αντικαθιστώντας την παραγωγή των παραδοσιακών καπνικών προϊόντων στο εργοστάσιό της με ράβδους καπνού για καινοτόμα προϊόντα αλλά και επενδύοντας σε έρευνα και δημιουργία νέων δυνητικά λιγότερο επιβλαβών επιλογών. Η καπνοβιομηχανία έχει προχωρήσει από τον περασμένο Μάρτιο στην παραγωγή των θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το νέο καπνικό προϊόν IQOS. Μια επένδυση η οποία στο σύνολό της θα αγγίξει τα 300 εκατ. ευρώ. Έτσι η Παπαστράτος, μετά από 87 χρόνια, σταμάτησε να παράγει συμβατικά τσιγάρα και εισήλθε σε μια νέα εποχή, αφού το εργοστάσιό της αποτελεί πλέον το δεύτερο μόλις εργοστάσιο αποκλειστικής παραγωγής των καινοτόμων καπνικών προϊόντων της Philip Morris International.

Η κίνηση της ΔΕΘ με την υποστήριξη της Παπαστράτος, έχει στόχο να αφυπνίσει την κοινωνία πάνω σε αυτό το δύσκολο πρόβλημα του τσιγάρου και να καθοδηγήσει σ΄ ένα μέλλον χωρίς τον καπνό του τσιγάρου.

Η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, ένα μοναδικό πολυήμερο γεγονός με περισσότερους από 300.000 επισκέπτες να αναμένονται, τους 1.500 εκθέτες και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ως τιμώμενη χώρα, γράφει άλλο ένα σημαντικό κεφάλαιο στη δική της ιστορία με τη συνδρομή και τη Παπαστράτος. Με επίκεντρο τον ίδιο τον επισκέπτη και με έναυσμα την τεχνολογία στον κλάδο του καπνού να κάνει άλματα στην έρευνα και την καινοτομία τα τελευταία χρόνια, παίρνει θέση στο το θέμα του καπνίσματος, ένα θέμα που αφορά όλη την κοινωνία. Θέλοντας να αναβαθμίσει την εμπειρία που προσφέρει σε χιλιάδες επισκέπτες, ανακηρύσσει την 83η ΔΕΘ ως την πρώτη SMOKE FREE ΔΕΘ και εφαρμόζει ένα πλαίσιο διαχείρισης του καπνίσματος κατά τη διάρκειά της έκθεσης, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται, βάσει της νομοθεσίας, η χρήση κάθε καπνικού προϊόντος στους εσωτερικούς χώρους του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα παροτρύνει τους επισκέπτες να μην καπνίζουν ούτε στους εξωτερικούς χώρους, αλλά να κατευθύνονται στις ειδικά διαμορφωμένες ζώνες καπνιζόντων.

Στόχος της φετινής ΔΕΘ, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, είναι να αποτελέσει την αρχή για ένα κίνημα μέσα στην κοινωνία, το έναυσμα για μια “επανάσταση” για ένα μέλλον χωρίς καπνό, κάτι που πλέον οι πολίτες, καπνιστές και μη καπνιστές, αναζητούν επιτακτικά. Την πρωτοβουλία της ΔΕΘ υποστηρίζει και η HELEXPO ενώ και ο Δήμος Θεσσαλονίκης συντάσσεται παραχωρώντας την πλατεία Αριστοτέλους για την ενημέρωση των πολιτών.

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 8 =