αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί η επιχείρηση σου πρέπει να είναι πιο ευέλικτη από ποτέ

Γιατί η επιχείρηση σου πρέπει να είναι πιο ευέλικτη από ποτέ

Υπάρχει μια φράση που λέει: «Μια κακή απόφαση, είναι πάντα καλύτερη από το να μην πάρεις καμία απόφαση». Στον κόσμο της σύγχρονης επιχειρηματικότητας, τα δεδομένα τρέχουν πολύ γρήγορα. Έτσι, ο ιδρυτής μιας επιχείρησης, πρέπει να είναι έτοιμος να λάβει γρήγορες αποφάσεις.

Είναι ένα στοιχείο που έχουν επισημάνει πολλοί γνωστοί επιχειρηματίες κατά καιρούς. Μια επιχείρηση στην εποχή μας, πρέπει να είναι ευέλικτη. Να προσαρμόζεται στις καταστάσεις, στα τεχνολογικά δεδομένα και να είναι έτοιμη να αλλάξει πορεία αν χρειαστεί. Ακόμα περισσότερο, αν μιλάμε για μια startup. Άλλωστε, αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα που έχει μια startup, σε σχέση με τις παραδοσιακές μεγάλες επιχειρήσεις. Όι μπορεί, δηλαδή, να είναι ευέλικτη και να λάβει αποφάσεις πολύ πιο γρήγορα.

Όπως σημειώνει το αμερικανικό Entrepreneur.com, η ευελιξία είναι κομβική σήμερα. Και παραθέτει τους βασικούς λόγους. Καταρχήν, στην εποχή μας οι εταιρίες έχουν να αναλύσουν μια σειρά από data. Που μπορεί να αφορούν τους πελάτες, τους ανταγωνιστές ή τα επιχειρηματικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων. Αφού λάβεις μια απόφαση, είναι πιθανό να προκύψουν νέα δεδομένα, άρα πρέπει να είσαι έτοιμος να λάβεις γρήγορες αποφάσεις.

Επίσης, οι περισσότερες επιχειρήσεις εστιάζουν στους λεγόμενους millennial. Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια: Ότι πρέπει να αναπροσαρμόσεις το πλάνο σου, σύμφωνα με το τι θέλει η νέα γενιά. Οι παλαιότεροι είχαν άλλες συνήθειες. Εσύ σίγουρα δεν πρέπει να εμφανιστείς άκαμπτος σαν εταιρία.

Το ίδιο ισχύει κι αν είχε μια λίγο παλαιότερη εταιρία και θες να πρωταγωνιστήσεις στη νέα εποχή. Πρέπει να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα. Αλλιώς, ίσως να καταλήξεις να είσαι… μια ακόμα Kodak.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 9 =