αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓιατί δεν πρέπει να λες «θα τα κάνω όλα» όταν πας σε μια job interview

Γιατί δεν πρέπει να λες «θα τα κάνω όλα» όταν πας σε μια job interview

Το βλέπουμε και στην Ελλάδα. Λόγω της μεγάλης ανεργίας που υπάρχει, όταν ανοίγει μια καλή θέση εργασίας οι περισσότεροι υποψήφιοι που εκδηλώνουν ενδιαφέρον εμφανίζονται… αρκετά απελπισμένοι. Είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα. Πράγματα που περιλαμβάνει ο ρόλος, και άλλα που δεν περιλαμβάνει. Πάνε στην job interview και αντί να είναι προετοιμασμένοι για μια διαπραγμάτευση, μάλλον είναι πρόθυμοι να πουν «ναι σε όλα».

Ενώ πολλοί νομίζουν ότι έτσι αυξάνουν τις πιθανότητες τους για να πάρουν μια θέση εργασίας, στην πραγματικότητα αυτή η τακτική μπορεί να λειτουργεί ως μπούμερανγκ. Δεν είναι καλό να ακούγεσαι απελπισμένος. Θυμηθείτε: οι συνεντεύξεις δεν είναι μόνο για να δείξετε ότι θέλετε τη δουλειά, αλλά και για να αποδείξετε ότι είστε το σωστό άτομο για τη δουλειά. Με άλλα λόγια, δεν πρέπει να είστε απλώς πρόθυμοι να κάνετε κάτι – θα πρέπει κυρίως να είστε ενημερωμένοι και παθιασμένοι με αυτό που κάνετε.

«Πείτε σε αυτόν που σας παίρνει συνέντευξη, τι είναι αυτό που νιώθετε άνετα να κάνετε, ποιο είναι το ιστορικό σας ή πράγματα που δεν έχετε κάνει αλλά ενδιαφέρεστε να κάνετε», λέει στο Fast Company o CEO της Trend HR, DW Bobst. Αυτό που επίσης πρέπει να έχεις στο μυαλό σου, είναι ότι οι εταιρίες θέλουν να προσλάβουν εργαζομένους που θα μείνουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάνε ξεκάθαρο ότι «ήρθες για να μείνεις».

Σε κάθε περίπτωση, μια διαπραγμάτευση πάντα πρέπει να έχει «κόκκινες γραμμές». Αν πας εξ αρχής να δηλώσεις ότι είσαι πρόθυμος να τα κάνεις όλα, μάλλον το τελικό deal που θα κλείσεις θα είναι χειρότερο από αυτό που σου αξίζει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 18 =