αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Γιατί δεν κοιτώ ποτέ τα πτυχία όταν θέλω να προσλάβω κάποιον»: Ο Richard Branson αναλύει

«Γιατί δεν κοιτώ ποτέ τα πτυχία όταν θέλω να προσλάβω κάποιον»: Ο Richard Branson αναλύει

Πτυχία; Μάλλον όχι. Δεν είναι αυτό που κοιτά ο Richard Branson, όταν θέλει να προσλάβει έναν εργαζόμενο. Ο γνωστός επιχειρηματίας έχει καταγράψει τη δική του μακρά διαδρομή, και έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα «χαρτιά» δεν κάνουν την διαφορά. «Είναι κρίμα που οι άνθρωποι περιορίζουν τις ιδέες τους επειδή ανησυχούν για τη συντριβή τους από άλλους ανθρώπους που θεωρούνται πιο μορφωμένοι από αυτούς», λέει ο Branson.

Όπως εξηγεί ο Mr Virgin σε blog post του, «όλο αυτό έχει να κάνει με τον φόβο της αποτυχίας».

Κατά την δική του γνώμη, η επιχειρηματική νοοτροπία μπορεί να «χτυπήσει» τα πτυχία, οποιαδήποτε στιγμή. Τι είναι όμως αυτό που κοιτά, όταν θέλει να προσλάβει κάποιον στις εταιρίες του; Ο Branson είναι πάλι ξεκάθαρος. Αναζητά δύο συγκεκριμένα πράγματα. To πρώτο πράγμα είναι η προσωπικότητα του υποψηφίου. Το δεύτερο πράγμα είναι η συνολική εμπειρία του. Δεν ψάχνει συγκεκριμένα skills- αυτά μπορεί να τα μάθει κάποιος στην πορεία.

Ο Branson έχει διαπιστώσει ότι ένας ανθρώπους που έχει μια πετυχημένη διαδρομή συνολικά, μπορεί να τεριάξει σε πολλές θέσεις. Και να είναι εξίσου πετυχημένος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × four =