αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓίνε ένας ψηφιακός νομάς επιχειρηματίας: Οι 4 συμβουλές για να εργαστείς ταξιδεύοντας στον κόσμο

Γίνε ένας ψηφιακός νομάς επιχειρηματίας: Οι 4 συμβουλές για να εργαστείς ταξιδεύοντας στον κόσμο

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Πλέον δεν χρειάζεται να είσαι κλεισμένος μέσα σε ένα γραφείο (και με ένα κακό ίσως αφεντικό), για να κάνεις μια επαγγελματική καριέρα. Σίγουρα θα έχεις ακούσει ιστορίες για ανθρώπους που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, γευματίζουν, πίνουν κρασί και βγάζουν πολλά χρήματα. Αναπτύσσοντας παράλληλα το δικό τους project. Είναι οι λεγόμενοι digital νομάδες επιχειρηματίες.

Εντάξει, δεν είναι τόσο εύκολο. Οι περισσότερες από αυτές τις ιστορίες επιτυχίας, είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας προσπάθειας, αποτυχιών στη διαδρομή και μεγάλων φιλοδοξιών. Αν όμως κινηθείς έξυπνα, μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου digital εταιρία, και να εργαστείς με αυτόν τον τρόπο. Το αμερικανικό Entrepreneur.com, παραθέτει τις 4 βασικές κινήσεις που πρέπει να κάνεις, σε ένα τέτοιο σενάριο.

1- Βρες άνετο δωμάτιο ξενοδοχείου: Αυτός ο τρόπος εργασίας είναι ευέλικτος. Μπορείς να δουλέψεις από οπουδήποτε. Δεν χρειάζεται να μένεις σταθερός, ούτε να έχεις γραφεία 500 τετραγωνικών μέτρων. Μπορείς να είσαι κάθε φορά σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Το οποίο φυσικά θα διαθέτει Wifi. Επίσης είναι χρήσιμο: Το δωμάτιο να είναι στο πίσω μέρος του ξενοδοχείου, μακριά από το ασανσέρ και μακριά από την πισίνα. Μη ξεχνάς, ότι χρειάζεσαι ένα ήσυχο μέρος για να δουλεύεις και να χαλαρώνεις.

2- Επωφελήσου από τη μοναχική ζωή: Οι νομάδες επιχειρηματίες συνήθως ταξιδεύουν μόνοι. Μην μένεις όμως αδρανής όταν δεν εργάζεσαι. Όταν έχεις χρόνο, διάβασε ένα καλό βιβλίο, ενημερώσου για business στρατηγικές (υπάρχει και το ίντερνετ) και επίσης έλεγξε τους επιχειρηματικούς στόχους σου. Δραστηριότητες που θα σε βοηθήσουν να αναπτύξεις το project σου πιο γρήγορα.

3- Εργάσου το πρωί, δες τα αξιοθέατα το βράδυ: Βέβαια, για να έχεις χρόνο να κάνεις άλλα πράγματα, πρέπει να εργαστείς έξυπνα. Εργάσου τις πρωινές ώρες. Μελέτη του Harvard Business Review έχει δείξει ότι οι άνθρωποι που εργάζονται κατά βάση το πρωί, έχουν καλύτερες επαγγελματικές επιδόσεις. Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι έτσι σου μένει χρόνος από το απόγευμα και μετά για να κάνεις άλλα πράγματα. Μπορείς να δεις τα αξιοθέατα της εκάστοτε πόλης, να διασκεδάσεις ή να πιεις απλά έναν καφέ, έχοντας μπροστά σου όμορφη θέα.

4- Πάρε έμπνευση: Βλέποντας διαφορετικούς ανθρώπους και κουλτούρες, είναι ένας τρόπος μάθησης. Από εκεί, μπορείς να εμπνευστείς για να αναπτύξεις το project σου και να δημιουργήσεις νέα προϊόντα. Είναι κάτι που μπορεί να σε ωφελήσει και σαν επιχειρηματία και σαν άνθρωπο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 3 =