αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΒρέθηκαν 38 Android συσκευές με προεγκατεστημένο λογισμικό που «κλέβει πληροφορίες». Δείτε τη λίστα με τα επίμαχα μοντέλα

Βρέθηκαν 38 Android συσκευές με προεγκατεστημένο λογισμικό που «κλέβει πληροφορίες». Δείτε τη λίστα με τα επίμαχα μοντέλα

Malware βρέθηκε προεγκατεστημένο σε 38 Android συσκευές “μεγάλης τηλεπικοινωνιακής εταιρείας και πολυεθνικής εταιρείας τεχνολογίας”, σύμφωνα με blog post που δημοσίευσε η εταιρεία Check Point Software Technologies.

Οι κακόβουλες εφαρμογές δεν ήταν μέρος του επίσημου ROM firmware που παρέχεται από τους κατασκευαστές των συσκευών, αλλά προστέθηκαν κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της αλυσίδας παραγωγής και διανομής τους. Σε έξι από τις περιπτώσεις μάλιστα, το malware ήταν εγκατατεστημένο στη ROM, χρησιμοποιώντας system privileges, μία τεχνική που απαιτεί το firmware να να επανεγκατασταθεί πλήρως στο τηλέφωνο ώστε να “απολυμανθεί”.

«Το εύρημα αυτό αποδεικνύει ότι, ακόμη και αν ένας χρήστης είναι εξαιρετικά προσεκτικός, δεν κάνει ποτέ κλικ σε κακόβουλα links ή δεν κατεβάζει απίθανα apps, ενδέχεται να μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό, χωρίς καν να το γνωρίζει», σημειώνει σχετικά ο ερευνητής της Check Point.

Οι περισσότερες από τις κακόβουλες εφαρμογές κλέβουν πληροφορίες ή εμφανίζουν διαφημίσεις στις συσκευές. Όπως διαβάζουμε στο post της Check Point. Bρέθηκαν τα δημοφιλή malware Loki και SLocker και τα μοντέλα που επηρεάζονται περιλαμβάνουν τα εξής:

Galaxy Note 2

LG G4

Galaxy S7

Galaxy S4

Galaxy Note 4

Galaxy Note 5

Galaxy Note 8

Xiaomi Mi 4i

Galaxy A5

ZTE x500

Galaxy Note 3

Galaxy Note Edge

Galaxy Tab S2

Galaxy Tab 2

Oppo N3

vivo X6 plus

Nexus 5

Nexus 5X

Asus Zenfone 2

LenovoS90

OppoR7 plus

Xiaomi Redmi

Lenovo A850

Πηγή: Digitalllife.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − one =