αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Βλέπω πολλούς νέους ανθρώπους να έχουν φανταστικές ιδέες το απόγευμα. Αλλά το πρωί πάνε στην δουλειά τους ξανά»

«Βλέπω πολλούς νέους ανθρώπους να έχουν φανταστικές ιδέες το απόγευμα. Αλλά το πρωί πάνε στην δουλειά τους ξανά»

Όταν το 1999 ο Jack Ma ξεκίναγε την Alibaba, ελάχιστη πίστευαν στην ιδέα του. Ο ίδιος ήταν άλλωστε ένας απλό δάσκαλος, προερχόμενος από μια φτωχή περιοχή της Κίνας. Ενώ την ίδια στιγμή, οι λέξεις ίντερνετ και ηλεκτρονικό εμπόριο ήταν πολύ πιο… άγνωστες στον περισσότερο κόσμο.

Ο πεισματάρης Jack Ma έκανε πραγματικότητα την ιδέα του, με την βοήθεια λίγων φίλων οι οποίοι το υποστήριξαν. Η Alibaba γιγαντώθηκε και σήμερα είναι μια από τις πιο πετυχημένες digital επιχειρήσεις στον κόσμο. Με το ιδρυτής της να είναι φυσικά πολύ πλούσιος σήμερα.

Στο παρακάτω βίντεο, παραθέτονται μερικές από τις συμβουλές του. Μέσα σε λίγες φράσεις. «Βλέπω πολλούς νέους ανθρώπους που έχουν φανταστικές ιδέες το απόγευμα. Αλλά το πρωί πάνε στην δουλειά τους ξανά», λέει ο Jack Ma. Όπως εξηγεί, πρέπει να δράσεις. Μην περιμένεις όλοι να συμφωνήσουν μαζί σου. Άλλωστε, αν όλοι έβλεπαν την ευκαιρία που βλέπεις εσύ, τότε αυτή δεν θα ήταν μια πραγματική ευκαιρία.

Σκέψου, και βρες μια ομάδα ατόμων που μπορεί να δουλέψει μαζί σου, κάθε ημέρα και νύχτα. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να πιστεύουν στο ίδιο όραμα με εσένα. «Μην παραπονιέσαι. Άσε τους άλλους να παραπονιούνται», σημειώνει ο Jack Ma.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 9 =